Με τη στήριξη της Ν.Δ. εγκρίθηκε από τη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για τη λειτουργία καμερών ασφαλείας σε δημόσιους χώρους, καθώς και το υποχρεωτικό προληπτικό φακέλωμα των δεδομένων των ηλεκτρονικών επικοινωνιών των πολιτών (μέσω σταθερής, κινητής τηλεφωνίας και Ιντερνετ) για 12 μήνες. «Πυρά» κατά του νομοσχεδίου της κυβέρνησης εξαπέλυσαν τα κόμματα της Αριστεράς.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης υποστήριξε ότι η χρήση καμερών έχει μοναδικό στόχο την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και του εγκλήματος και διαβεβαίωσε ότι θα υπάρχει η μέγιστη διαφάνεια στη λειτουργία τους και θα προστατεύονται τα προσωπικά δεδομένα και τα ατομικά δικαιώματα.

Στην ίδια γραμμή κινήθηκε και ο εισηγητής της Ν.Δ. Προκόπης Παυλόπουλος, που ανέφερε ότι κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει την ανάγκη για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και της τρομοκρατίας. Για προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης έκανε λόγο ο εισηγητής του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος. \”Στο όνομα της πάταξης της τρομοκρατίας γενικεύεται το φακέλωμα με τις χαφιεδοκάμερες\”, τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης.

Από την πλευρά του, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Μουλόπουλος έκανε λόγο για \”Μεγάλο Αδελφό\” και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι θέλει να τρομοκρατήσει τους πολίτες και να τους κρατήσει στα σπίτια τους.

Τον ορισμό, με προεδρικό διάταγμα, συγκεκριμένων προϋποθέσεων και όρων για τη χρήση καμερών ζήτησε ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Τσούκαλης, εκ μέρους της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Ο εισηγητής του ΛΑΟΣ Μάκης Βορίδης δήλωσε ότι το κόμμα του καταψηφίζει και επί της αρχής και επί των άρθρων το σχέδιο νόμου, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι το κόμμα του δεν έχει γενική αντίρρηση για τη χρήση καμερών κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook