Καταγγελία της δημοτικής παράταξης "Πρωτοβουλία πολιτών - Πρώτα ο Άνθρωπος" - Ερωτηματικά για την νομιμότητα της εγκατάστασης

Με μια καυστική ανακοίνωση και υπο τον τίτλο "Κλίνοντας τη λέξη ελευθερία σε όλες τις πτώσεις" η δημοτική παράταξη "Πρωτοβουλία Πολιτών Πρώτα ο Άνθρωπος, γνωστοποίησε πως σε δύο σημεία στο κτίριο του Πολυτεχνείου Κρήτης στο Καστέλι της παλιάς πόλης των Χανίων τοποθετήθηαν κάμερες κλειστού κυκλώματος.

Η μια κάμερα καταγράφει τις κινήσεις όλων όσοι ανεβοκατεβαίνουν τα σκαλάκια απο και προς την οδό Αφεντούλιεφ και η άλλη την κίνηση στην οδό Αγίου Μάρκου. 

Πρόκειται για κομβικά σημεία για όποιον πλησιάζει στην είσοδο προς την πλατεία όπου είναι το πολυσυζητημένο κτίριο της "5ης Μεραρχίας" που μέχρι και την προηγούμενη Παρασκευή τελούσε υπο κατάληψη.


Πέραν των όσω αναφέρει η δημοτική παράταξη στην ανακοίνωσή της, απο την λειτουργία των καμερών προκύπτουν δύο ερωτήματα: 

Πρώτον ποιός τις τοποθέτησε και δεύτερο κατα πόσο είναι νόμιμη η εγκατάστασή τους, καθώς είναι γνωστό πως οι κάμερες κλειστού κυκλώματος λειτουργούν υπο το καθεστώς που έχει ορίσει η νομοθεσία περι προστασίας προσωπικών δεδομένων με την οποία απαγορεύεται η καταγραφή προσώπων κλπ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της παράταξης: 

«Αξιοποίηση με απόλυτο σεβασμό στην ιστορικότητα των κτιρίων και με ελεύθερη πρόσβαση όλων ανεξαιρέτως των επισκεπτών» δήλωσε σήμερα ο υφυπουργός κ. Διγαλάκης ότι επιφυλάσσει για τα ιστορικά κτίρια στο λόφο Καστέλι. Ταυτόχρονα, η βουλευτής Χανίων Ντόρα Μπακογιάνη, στο ίδιο πνεύμα, δηλώνει ότι «η πρόσβαση των Χανιωτών στην περιοχή, μια πρόσβαση η οποία είναι απαραίτητη γιατί είναι η ωραιότερη θέα των Χανίων, θα είναι ελεύθερη. θα υπάρχει απολύτως ο σεβασμός στην ιστορία του κτιρίου και στην αξία του».

Για του λόγου το αληθές, από προχθές ήδη, κάμερες τοποθετήθηκαν σε δύο δρόμους της παλιάς πόλης των Χανίων που οδηγούν στα ιστορικά κτίρια, προφανώς για να ελέγχουν την… ελευθερία της πρόσβασης. Η μία καταγράφει ποιος βαδίζει στην οδό Αγίου Μάρκου και η άλλη ποιος ανεβοκατεβαίνει την πέτρινη σκάλα που συνδέει το μνημείο με την οδό Αφεντούλιεφ. Ακλόνητα στοιχεία που αποδεικνύουν στην πράξη τι εννοούν όταν λένε ελευθερία οι δύο τοπικοί βουλευτές. Αλλά και με ποιο τρόπο σκοπεύουν να βαδίσουν στο μέλλον που επιφυλάσσουν για τον τόπο μας οι θιασώτες του δόγματος όλα πουλιούνται και όλα αγοράζονται και της μεταπρατικής τουριστικής μονοκαλλιέργειας."


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook