Ένα νόστιμο μεζεδάκι που φτιάχνετε με ελάχιστα υλικά. Συνοδεύετε απαραιτήτως με φρέσκο, χωριάτικο ψωμί.

Υλικά
6 μέτριες ώριμες ντομάτες
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
3 σκελίδες σκόρδο, ολόκληρες (ακαθάριστες)
40ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
40ml πετιμέζι
φύλλα από 2-3 κλωνάρια θυμάρι φρέσκο
αλάτι θαλασσινό, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200οC. Πλένετε τις ντομάτες και τις κόβετε στη μέση. Λαδώνετε ελαφρά ένα ταψάκι στο οποίο απλώνετε τις ντομάτες σε μονή στρώση με το κομμένο μέρος προς τα πάνω.

Σκορπίζετε το ψιλοκομμένο σκόρδο και βάζετε τις ολόκληρες σκελίδες ανάμεσα στις ντομάτες. Περιχύνετε με το ελαιόλαδο και το πετιμέζι και πασπαλίζετε με θαλασσινό αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και φύλλα από φρέσκο θυμάρι.

Ψήνετε τις ντομάτες στο φούρνο για 20 λεπτά. Ρυθμίζετε το φούρνο στο γκριλ και συνεχίζετε το ψήσιμο για 5-7 λεπτά ακόμη, μέχρι να αρχίσουν να καψαλίζονται. Σερβίρετε τις ντομάτες με φρέσκο χωριάτικο ψωμί.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook