Εντυπωσιακές εικόνες από ψηλά από τα ιαματικά λουτρά της Κυλλήνης

Η Ελλάδα είναι μια χώρα με πολλά ιαματικά νερά σε διάφορες περιοχές της. Δεν είναι τυχαίο ότι ο ιαματικός τουρισμός είναι πολύ ανεπτυγμένος στην χώρα μας. Ωστόσο, πολλά από τα μέρη που προσφέρουν ιαματικά λουτρά δεν είναι πολύ γνωστά ούτε στους Έλληνες αλλά ούτε στους ξένους επισκέπτες.

Ένα από αυτά τα μέρη, όπως αναφέρει το exploringgreece.tv, είναι το άγνωστο θεραπευτικό δάσος της Ελλάδας με τα ιαματικά λουτρά. Ο λόγος για τα λουτρά της Κυλλήνης. Ένα μέρος ιδιαίτερο με ιστορία από την αρχαιότητα.

Το άγνωστο θεραπευτικό δάσος στην Κυλλήνη

Οι ιαματικές πηγές των Λουτρών της Κυλλήνης είναι γνωστές από την αρχαιότητα. Ωστόσο σε πολύ κόσμο σήμερα είναι άγνωστες και δεν τις έχουν επισκεφθεί. Εκεί κατά την αρχαιότητα υπήρχαν Ιερά του Ασκληπιού, της Αφροδίτης αλλά και άλλων θεοτήτων. Επίσης εκεί υπήρχε υδροθεραπευτήριο κατά τους Ρωμαϊκούς χρόνους αλλά και μετέπειτα όπως έχει αποκαλυφθεί από τα σωζόμενα ερείπια Ρωμαϊκών Λουτρών.

Τις ιαματικές πηγές του  Κάστρου Κυλλήνης  θα τις βρεις επί της βορειοδυτικής παραλίας της Πελοποννήσου, η οποία ανήκει στο νομό Ηλείας και ακριβώς απέναντι από τα νησιά της Ζακύνθου και της Κεφαλονιάς. Απέχουν μόλις 6 χιλιόμετρα από την Κυλλήνη και 85 χιλιόμετρα από την Πάτρα.

Οι άγνωστες σε πολλούς πηγές και το θεραπευτικό δάσος, όπως αποκαλείται, βρίσκεται μεταξύ δύο σειρών από λόφους και οι οποίες σχηματίζουν κοιλάδα ανοιγόμενη προς τη θάλασσα σε απόσταση 330 μέτρων. Το δάσος χαρακτηρίζεται από πυκνή βλάστηση που έχει αιωνόβια δέντρα κυρίως ευκαλύπτους. Μπορεί να φανταστεί κανείς εικόνες από την αρχαιότητα όπου θα επισκέπτονταν τα λουτρά για ιαματικούς επίσης σκοπούς. Δεν είναι τυχαίο ότι το αποκαλούν ως το μυστηριακό spa της αρχαιότητας.

Όσον αφορά για την ονομασία Κυλλήνη, αυτή δόθηκε στα Λουτρά επειδή η Κυλλήνη που απέχει έξι χιλιόμετρα από το Κάστρο, ήταν γνωστή από την αρχαιότητα και ως λιμάνι και ως οικισμός. Οι εικόνες από ψηλά που προσφέρει το κανάλι Haanity του Youtube είναι εντυπωσιακές…

Πώς θα πας στα Λουτρά

Η πρόσβαση στη Λουτρόπολη δεν είναι δύσκολη. Μπορείς να πας με το αυτοκίνητο από Λεχαινά, έπειτα Κάστρο και μετά Λουτρά. Μια όμορφη διαδρομή με έναν ακόμη πιο όμορφο προορισμό…

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook