Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε στην Αγία Βαρβάρα προχώρησε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ηρακλείου.

Η φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 9.00 το πρωί στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας στο νομό Ηρακλείου. Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες, η πυρκαγιά ξέσπασε στην είσοδο του χωριού σε χορτολιβαδική έκταση. Οι δυναμείς της Πυροσβεστικής ενισχύθηκαν και με την παρουσία ελικοπτέρου της Πυροσβεστικής που συνδάμει στην κατάσβεση της πυρκαγιάς ενώ στο σημείο βρίσκονται και υδροφόρες του Δήμου Γόρτυνας.

Στο σημείο βρέθηκαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηρακλείου με 13 οχήματα, 45 πυροσβέστες, τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων που προσπαθούν να την εγκλωβίσουν πριν πάρει διαστάσεις αφού στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Η ανακοίνωση του Δήμου Γόρτυνας

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα σε χορτολιβαδική έκταση στην Δ.Ε. Αγίας Βαρβάρας, μεταξύ Αγίας Βαρβάρας και Αγίου Θωμά, χάρη στην άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Γόρτυνας και εθελοντικών ομάδων. 

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, με οχήματα και πεζοπόρα τμήματα, υδροφόρες και μηχανήματα του Δήμου Γόρτυνας, ενώ πραγματοποιήθηκαν και ρίψεις νερού από ελικόπτερο της Πυροσβεστικής. 

Ο Δήμος Γόρτυνας ευχαριστεί θερμά την Πυροσβεστική και, ιδιαιτέρως, τον Περιφερειακό Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης, κ. Δημοσθένη Μπουντουράκη και τον διοικητή της Π.Υ. Ηρακλείου,  κ. Γιώργο Τσικαλά, την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Κρήτης και, ιδιαιτέρως, τον Συντονιστή, κ. Μανώλη Παραβολιδάκη, τους εθελοντές και όλους όσοι συνέδραμαν προκειμένου να αντιμετωπιστεί άμεσα η πυρκαγιά.   

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook