Στο δημαρχείο Χανίων συναντήθηκαν οι επικεφαλείς των έξι  από τις οκτώ παρατάξεις , ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων και ο πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΔΚ για να συζητήσουν τι μέλλει γενέσθαι με τα κτίρια του Πολυτεχνείου στο Καστέλι της παλιάς πόλης Χανίων.

Από τα όσα είπαν αλλά και με βάση τις γραπτές τοποθετήσεις των δύο επικεφαλείς παρατάξεων που δεν πήγαν στην συνάντηση, επιβεβαιώθηκε η ρήση ὤδινεν ὄρος καὶ ἔτεκεν μῦν (κοιλοπονούσε βουνό και γέννησε ποντίκι).

Και το επισημαίνω αυτό, γιατί σχεδόν επαναλήφθηκαν οι τοποθετήσεις των ίδιων πριν από έναν χρόνο, ενώ όπως φαίνεται τα σημεία σύγκλισης αλλά και η πραγματικότητα έχει ως εξής:

  • Η κατάληψη δεν υπάρχει πλέον
  • Εκεί δεν πρέπει να γίνει ξενοδοχείο αλλά κάποια υποδομή δημοσίου συμφέροντος χρήσιμη στην τοπική  κοινωνία 
  • Στο θέμα της σύμβασης του Πολυτεχνείου με την ιδιωτική εταιρεία ούτε ο Δήμος, ούτε κάποιος άλλος  μπορεί να παρέμβει για να την μπλοκάρει νομικά.
  • Όποια απόφαση και να λάβει το δημοτικό συμβούλιο δεν έχει ουσιαστικό αντίκρισμα ενώ το θέμα έχει ξανασυζητηθεί άνευ αποτελέσματος.
  • Το μόνο που μένει είναι να προσπαθήσουν να πείσουν την διοίκηση και την σύγκλητο του Πολυτεχνείου να ακυρώσουν οι ίδιοι την σύμβαση που υπέγραψαν (με τεράστιες οικονομικές επιπτώσεις)!

Χαρήκαμε!!!

Υ.Γ. 1 Και δυστυχώς στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με τηλεδιάσκεψη την Τετάρτη θα πάρουν «φωτιά» τα μόντεμ, τα μικρόφωνα και οι κάμερες, καθώς αναμένεται να ειπωθούν τα ίδια που ειπώθηκαν και πριν από έναν χρόνο όταν επί ώρες συζητούσαν για να συζητάνε.

Υ.Γ.2  Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν λέει ο σοφός λαός. Αλλά όταν ήταν σε εξέλιξη οι σχεδιασμός για ενοικίαση του κτιρίου σε ιδιωτική εταιρεία οι του Δήμου και όχι μόνο,  είχαν επαναπαυθεί στην «δυναμική» της κατάληψης και έρχονται τώρα με ατέρμονες συζητήσεις κατόπιν… εορτής.

Υ.Γ. 3 Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων ο σχολιασμός αφορά στο ότι δεν υπάρχει νόημα για συνεχείς συζητήσεις αφού το μόνο που άλλαξε είναι η εκκένωση της κατάληψης. Οπότε αντί για τα ατέλειωτα μπλα – μπλά το μόνο που χρειάζεται είναι άμεσα μια συνάντηση των παραπάνω με την διοίκηση του Πολυτεχνείου,  η οποία θα έπρεπε να είχε γίνει… χθες.