Στον εισαγγελέα στέλνει η ΔΕΗ έξι στελέχη της και εννέα συνολικά εργολάβους στους οποίους «μοίραζαν» προμήθειες, σύμφωνα με δημοσίευμα της Χρύσας Λιάγγου στην \”Καθημερινή\”.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι στην προχθεσινή του συνεδρίαση το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ ενέκρινε εισήγηση της διοίκησης για μήνυση ενώπιον του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, καθώς και δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής κατά έξι αρμοδίων στελεχών της και εννέα εργολάβων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Αττικής με την κατηγορία της απιστίας κατά της υπηρεσίας κατά συρροή και εξακολούθηση και για απάτη σε βαθμό κακουργήματος επίσης κατά συρροή και εξακολούθηση.

Η απόφαση για μήνυση στηρίζεται σε πόρισμα που ολοκλήρωσε τον περασμένο Νοέμβριο η Επιτροπή Διοικητικής Ανάκρισης σχετικά με την υλοποίηση έργων, προμήθειας εγκατάστασης συστημάτων ασφαλείας από τον πρώην τομέα ασφάλειας εγκαταστάσεων σε διάφορα κτίρια της επιχείρησης στο Λεκανοπέδιο Αττικής. Τα έργα αφορούν την περίοδο 2004 – 2009 και η συνολική τους αξία ανέρχεται σε 4,2 εκατ. ευρώ.

energypress.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook