Πρόκειται για διαδημοτική συνεργασία που αφορά στην υλοποίηση οχτώ έργων στα Ανώγεια

Μια σημαντική βοήθεια προσφέρει το Μαλεβίζι στα γειτονικά Ανώγεια, με το Δήμαρχο Μαλεβιζίου Μενέλαο Μποκέα και το Δήμαρχο Ανωγείων Σωκράτη Κεφαλογιάννη να υπογράφουν σήμερα Σύμβαση Διαδημοτικής Συνεργασίας.

Το σχέδιο της σύμβασης ήδη υπερψηφίστηκε στη διάρκεια προηγούμενης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Μαλεβιζίου με το Μενέλαο Μποκέα να τονίζει τη σημασία της συνεργασίας και της κοινής αντιμετώπισης ζητημάτων στην αυτοδιοίκηση, πόσο μάλλον με όμορους Δήμους, όπως τα Ανώγεια.

Όπως ανέφερε ο Μενέλαος Μποκέας: «Με τα γειτονικά Ανώγεια κάνουμε τη συνεργασία πράξη. Στην αυτοδιοίκηση κάθε πρόβλημα είναι κοινό. Γι’αυτό είμαι περήφανος που με επίγνωση των δυσκολιών, δουλεύουμε σκληρά, με σεμνότητα, προκειμένου να ξεπεραστούν εμπόδια στο δρόμο για την αναβάθμιση των τοπικών μας κοινωνιών. Ενωμένοι μπορούμε περισσότερα».

Πρόκειται για διαδημοτική συνεργασία που αφορά στην υλοποίηση οχτώ έργων στα Ανώγεια, καθώς ο Δήμος Ανωγείων δε διαθέτει τις απαιτήσεις επιχειρησιακής ικανότητας για την υλοποίησή τους. Έτσι, ο Δήμος Μαλεβιζίου υποστηρίζει το Δήμο Ανωγείων με την αναγκαία τεχνική και διαχειριστική επάρκεια, «δανείζοντας», την εμπειρία των στελεχών του. Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Μαλεβιζίου,  αναλαμβάνει να ασκήσει το ρόλο της Διευθύνουσας (επιβλέπουσας) υπηρεσίας για τα εν λόγω έργα, τόσο στη διάρκεια της ανάθεσης των συμβάσεων σε ανάδοχο όσο και στην παρακολούθηση και διοίκηση της σύμβασης (επίβλεψη του έργου).

Παρακολουθείστε τις δηλώσεις του Δημάρχου Μαλεβιζίου Μενέλαου Μποκέα

Το χρονοδιάγραμμα της σύμβασης αρχίζει από την υπογραφή της και λήγει την 31-12-2022. Πρόκειται για τα έργα: 

1. «Αναβάθμιση, Βελτίωση και συντήρηση δρόμου στην περιοχή Πετραδολάκια – Σκίνακα Δήμου Ανωγείων»

2. «Βελτιώσεις Αγροτοκτηνοτροφικής Οδοποιίας Δήμου Ανωγείων» 

3. «Ασφαλτόστρωση χωμάτινης οδού που συνδέει τον οικισμό Ανωγείων με τον όμορο οικισμό της Λειβάδας και κατασκευή των συνοδών έργων της οδού»

4. «Άρση επικινδυνότητας οδού διασύνδεσης επαρχιακής οδού Ανώγεια – Νίδας με το ορεινό καταφύγιο του “χιονοδρομικού”»

5. «Βελτίωση οδού διασύνδεσης οροπεδίου Νίδας με το σπήλαιο Ιδαίον Άντρο»

6. «Αποκατάσταση πλακοσκεπούς οχετού ομβρίων νότια του οικισμού Ανωγείων Δήμου Ανωγείων»

7. «Έργα βελτίωσης εσωτερικού δικτύου ύδρευσης Ανωγείων στο πλαίσιο του έργου “Εκτέλεση εργασιών από τους ΟΤΑ της χώρας για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας”»

8.«Επέκταση Αναβάθμιση Μουσείου Γρυλιού»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook