Αντώνης Ροκάκης: “Σήμερα Γίνεται Πράξη μια από τις Στρατηγικές Διεκδικήσεις του Επιμελητηρίου Χανίων για την Ενίσχυση της Αναταγωνιστικότητας & της Εξωστρέφειας της Επιχειρηματικότητας στην Κρήτη”

Την ενίσχυση με 75 εκατομμύρια ευρώ μικρών, πολύ μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων στο σύνολο των νησιών μας προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση για το Μεταφορικό Ισοδύναμο 2020, που υπεγράφη από τον αρμόδιο Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη. 

Για την Κρήτη – για πρώτη φορά – προβλέπεται η έναρξη επιλεξιμότητας για 2.148 κατηγορίες ΚΑΔ που συνδέονται με τομείς οικονομικής δραστηριότητας με ανάγκη ενίσχυσης του μεταφορικού κόστους. Όπως είχε  δεσμευτεί ο Γιάννης Πλακιωτάκης, η ΚΥΑ έχει αναδρομική ισχύ για επιλέξιμα παραστατικά από 1/1/2020. 

Με αφορμή αυτή την απόφαση ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων Αντώνης Ροκάκης, δήλωσε:

 «Στην αρχή της χρονιάς (30/01/2020) το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο της Κρήτης, με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Χανίων, πραγματοποίησε συνάντηση-παρέμβαση στην Αθήνα προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κο Πλακιωτάκη, με στόχο να διεκδικηθεί η επέκταση του μεταφορικού ισοδύναμου και στην Κρήτη.

Ο κος Πλακιωτάκης στη συνάντηση με τους προέδρους των 4 επιμελητηρίων της Κρήτης δεσμεύτηκε ότι θα προωθούσε άμεσα την αναγκαία Κοινή Υπουργική Απόφαση με πρόβλεψη μάλιστα για αναδρομική εφαρμογή του μέτρου. Ως ηγεσία του Επιμελητηρίου Χανίων «κλείσαμε τα αυτιά μας» στις φωνές που υποστήριζαν να εγκαταλείψουμε τη στρατηγική μας διεκδίκηση, καθώς το μέτρο δεν θα ήταν εφικτό να επεκαταθεί και στην Κρήτη, και επαναφέραμε διαρκώς το αίτημα σε κάθε ευκαιρία, όπως πράξαμε και στην πρόσφατη ένταξή του στην ολοκληρωμένη δέσμη προτάσεων που αποστείλαμε πριν λίγες ημέρες (04/09/2020) στην Ελληνική κυβέρνηση και στον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για τη στήριξη της Αγοράς των Χανίων μετά το πλήγμα της πανδημίας. Δεν κοιτάμε όμως πίσω γιατί ήλθε η ώρα για να πάμε ενωμένοι μπροστά.

Μας ικανοποιεί κατ΄ αρχήν η έμπρακτη ανταπόκριση της κυβέρνησης για την ενίσχυση με €75 εκατ. πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων νησιωτικών επιχειρήσεων σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο και για το μέλλον της οικονομίας των Χανίων. Συνεχίζουμε τη συνεπή προσπάθεια μαζί με τους επιχειρηματίες του τόπου μας διεκδικώντας την καθιέρωση και την επέκταση του σημαντικού μέτρου στο σύνολο των επιχειρήσεων του νησιού της Κρήτης για την απόλυτα ισότιμη αντιμετώπισή του με τα υπόλοιπα νησιά της Ελλάδας».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook