Το γνωστό φοροτεχνικό γραφείο ακινήτων Taxproperty.gr και η Γεωργία-Μαρία Τωμαδάκη, απαντούν σε όλα τα ερωτήματα για τις 2 βασικές φορολογικές υποχρεώσεις του Σεπτεμβρίου.

Επειδή η γνώση, είναι χρήμα, δείτε τι πρέπει να γνωρίζετε για τα αδήλωτα τετραγωνικά στον Δήμα αλλά και για τον ΕΝΦΙΑ, ώστε να γλυτώσετε χρήματα και να απαλαγείτε από μελλοντικές έγνοιες.

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε, με απλά λόγια και τι πρέπει να κάνετε για να πληρώνετε λιγότερο φόρο ή τουλάχιστον όχι περισσότερο από αυτόν που σας αναλογεί.

Διορθώστε λάθη και κερδίστε χρήματα... Οι ειδικοί βρίσκονται δίπλα σας για να σας λύσουν τα χέρια.

Α. Διόρθωση Αδήλωτων Τετραγωνικών Μέτρων στον Δήμο μέχρι 30/09/2020. Τελευταία προθεσμία

1) Τί είναι αυτή η αίτηση;

Παράδειγμα: Σε λογαριασμό της ΔΕΔΔΗΕ ( ή σε οποιοδήποτε πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας ανήκετε), με εγγεγραμμένα 46τ.μ. στην επιφάνεια ακινήτου, σας έρχεται να πληρώσετε συνολικό ποσό 104€, από αυτά τα χρήματα, τα συνολικά τέλη που πληρώνεται στον Δήμο είναι αξίας 32,66€. Περίπου το 1/3 του λογαριασμού σας αφορούν δημοτικά τέλη! Μεγάλο ποσοστό για να μην του δώσεις σημασία.

Συμπερασματικά υπάρχει αναντιστοιχία στα τετραγωνικά μέτρα του Ε9 , με αυτά που φαίνονται στον λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος.

Οι κατηγορίες των τελών που πληρώνεται στον Δήμο είναι οι εξής :

α) ΔΤ (Δημοτικά Τέλη).

β) ΔΦ (Δημοτικός Φωτισμός).

γ) ΤΑΠ ( Τέλος Ακίνητης Περιουσίας).

2) Γιατί να το κάνετε;

Αν δηλώσετε τα πραγματικά τετραγωνικά μέτρα από σήμερα και στο εφεξής , τότε το κράτος για πρώτη φορά, σας ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ σε φόρους, τόκους και προσαυξήσεις, και αρχίζει να σας χρεώνει από την 01/01/2020.

3) Τι θα γίνει αν δεν το κάνετε;

Μετά τη λήξη της προθεσμίας θα εφαρμόζονται οι διατάξεις που ισχύουν, σε περίπτωση διαπίστωσης μη υποβολής ή ανακρίβειας της δήλωσης, σε συνδυασμό με το δικαίωμα των δήμων να εισπράττουν τέλη, που ανάγονται σε προηγούμενα έτη για τουλάχιστον την τελευταία 5ετία.

4) Γιατί Taxproperty.gr;

Δεν υποβάλλουμε απλά την αίτηση σας, προηγείται έλεγχος του Ε9 σας, βρίσκοντας λύσεις και στις πιο δύσκολες περιπτώσεις, για να επωφεληθείτε από αυτή την ευνοϊκή ρύθμιση (είτε είναι τακτοποιημένα τα ακίνητα, είτε όχι, είτε έχουν τίτλους, είτε όχι).

Είμαστε το πρώτο φοροτεχνικό γραφείο ακινήτων, που ασχολείται κατά κύριο λόγο με την ορθότητα του Ε9.

Με λανθασμένο Ε9, θα έχετε και λανθασμένο ΤΑΠ, και λανθασμένο ΕΝΦΙΑ.

5) Προσωπική εκτίμηση:

Είναι κάτι που προτείνουμε να το κάνουν όλοι οι πολίτες, γιατί δεν έχει ξανά γίνει. Είναι όντως μια ευνοϊκή ρύθμιση, με οφέλη για τον πολίτη και δεν προβλέπεται να ξανά γίνει.

Για αυτό τον λόγο και ο υπουργός Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκος ενημερώνει ότι αυτή η τρίτη παράταση θα είναι και η τελευταία.

Δυστυχώς μεγάλο μέρος των πολιτών δεν έχουν καταλάβει ακόμα τι είναι αυτή η ρύθμιση, οπότε και δεν έχει προχωρήσει στην υποβολή των αιτήσεων.

6) Περισσότερες πληροφορίες για το ποιοι είναι υπόχρεοι διαβάστε στον σύνδεσμο: https://taxproperty.gr/?p=1414

 

Β. ΕΝΦΙΑ – Αναμένεται να εκδοθεί στις επόμενες ημέρες και πριν το τέλος Σεπτεμβρίου

Ο ΕΝΦΙΑ που θα κληθείτε να πληρώσετε σε λίγες μέρες, αφορά τα ακίνητα που είχατε στην κατοχή σας την 01/01/2020.

Αν χρειαστεί να αλλάξετε τον ΕΝΦΙΑ σας, για να υποβάλλεται την αίτηση του ΤΑΠ, τότε υπάρχει τρόπος, ώστε να μην επηρεαστεί ο φετινός σας ΕΝΦΙΑ, και να αρχίσετε να πληρώνετε τις διαφορές από τον ΕΝΦΙΑ του 2021 και μετά.

Ο ΕΝΦΙΑ θα πρέπει να καταβληθεί σε 6 δόσεις, και μπορεί να ρυθμιστεί και σε παραπάνω δόσεις.

Μειωμένος ΕΝΦΙΑ 2020

Ο ΕΝΦΙΑ για το 2020, δεν θα είναι αλλαγμένος σε σχέση με το 2019. Πέρυσι είχε γίνει καθολική μείωση στον ΕΝΦΙΑ στα φυσικά πρόσωπα, η οποία ανερχόταν από 10% έως 30% ανάλογα με την συνολική αντικειμενική αξία των ακινήτων, οι μειώσεις αυτής της διάταξης επεκτείνονται και για το 2020.

Συνεχίζουν και ισχύουν οι μειώσεις του ΕΝΦΙΑ του 50% και του 100%, υπό προϋποθέσεις.

Taxproperty.gr - Ποιοι είναι;

Η φιλοσοφία του γραφείου δημιουργήθηκε στην αναγκαιότητα εξειδίκευσης στους διαφορετικούς τομείς του λογιστικού αποτελέσματος, για να υπάρχει εγγύτερο αποτέλεσμα.

Η καθημερινή εναλλαγή της φορολογικής νομοθεσίας, οδηγεί αναπόφευκτα στον μονόδρομο της εξειδίκευσης.

Το φοροτεχνικό γραφείο ακινήτων Τωμαδάκη Γεωργία Μαρία – http://taxproperty.gr/ - εξειδικεύεται στην φορολογία  των ακινήτων. Με απλά λόγια, με ό,τι σχετίζεται με τον ΕΝΦΙΑ – Ε9 σας.

Η προετοιμασία, η αποτύπωση και η ορθότητα του E9 σας γίνεται με τόση ακρίβεια, όση θα ήθελε ένας συμβολαιογράφος για να κάνει ένα συμβόλαιο, και με όση θα ήθελε η εφορία για να μην σας βρει λάθος.

Που θα σας χρειαστεί ένας σωστός ΕΝΦΙΑ – Ε9;

(Ενδεικτικά αναφέρονται)

  1. Στην Δήλωση Φόρου Κληρονομιάς
  2. Στα Συμβόλαια αποδοχής κληρονομιάς
  3. Σύνταξη Συμβολαίου Πώλησης
  4. Σύνταξη Συμβολαίου Οριζόντιας Ιδιοκτησίας
  5. Στις δηλώσεις ΤΑΠ του Δήμου
  6. Στην σύνταξη μισθωτηρίου (Βραχυχρόνιες – Μακροχρόνιες)
  7. Στην ορθή πληρωμή του ΕΝΦΙΑ
  8. Στο ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ , που αναμένεται ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΤΟΝ Ν. ΧΑΝΙΩΝ μέχρι τέλος του 2021
  9. Στην τράπεζα – χορήγηση Δανείου
  10. Στην Πολεοδομία - Στον μηχανικό για τακτοποίηση αυθαιρέτου

Και άλλες πολλές υπηρεσίες και αιτήσεις...

Παρέχεται ολοκληρωμένη παροχή υπηρεσιών στις περιπτώσεις δημοσίευσης διαθηκών και συμβολαίων αποδοχής κληρονομιών, με συνεργασία του συμβολαιογράφου και του μηχανικού της επιλογής σας, με οδηγίες βήμα-βήμα για κάθε στάδιο.

Είνα δυνατόν να εξυπηρετηθούν όλες οι περιοχές της Κρήτης και της Αθήνας.

Διαβάστε περισσότερα στο site: https://taxproperty.gr/?p=1296

Το γραφείο δεν αναλαμβάνει επιχειρήσεις, παρά μόνο την διόρθωση των περιουσιακών τους καταστάσεων. (Ε9-ΕΝΦΙΑ)

Εξυπηρετεί όλες τις ανάγκες ενός φυσικού προσώπου (από την φορολογική του δήλωση, το πόθεν έσχες του, πάσης φορολογικών επιδομάτων κλπ.).

Ενημερωθείτε από την σελίδα του γραφείου στο fb για όλες τις τρέχοντες φορολογικές σας υποχρεώσεις: 

https://www.facebook.com/taxproperty.gr/?eid=ARA8nxveois5kpZjxFaEIrK9zKJxgmAWbyoNcAXGD2-ZVdgDUfdr4EED2YO2z7cxEISpZEIy-q687Vf6

Για περισσότερες πληροφορίες και κλείσιμο ραντεβού:

TAXPROPERTY.GR
Μιχελιδάκη 6, Χανιά
Τηλέφωνο: 28210 28088 / Κινητό: 6986860406
Email: [email protected] / [email protected]