\”Δεν θα φύγουμε και δεν θα κλείσουμε νύχτα τη Βουλή. Η κυβέρνηση επωμίζεται ένα μεγάλο βάρος και είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε.\” Τα παραπάνω τόνισε μεταξύ άλλων κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο Βουλευτής Χανίων του ΠΑΣΟΚ κ. Ευτύχης Δαμιανάκης επισημαίνοντας επίσης ότι οι στιγμές που ζούμε είναι ιστορικές όχι μόνο για τη χώρα αλλά για ολόκληρη την Ευρώπη. Μάλιστα χαρακτήρισε καταστροφικό το ενδεχόμενο της εξόδου από το ευρώ.

Στο επίκεντρο αυτή της κρίσης βρίσκονται σημείωσε ο κ. Δαμιανάκης ο αιρετοί κάθε κυβέρνησης που είναι εξουσιοδοτημένοι από τους πολίτες να διαχειριστούν τα ζητήματα του τόπου, σημειώνοντας οτι οι αιρετοί δεν ζουν έξω από αυτό τον κόσμο αλλά και συναισθάνονται και αγωνιούν για τα προβλήματα του.

Ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ αναφερόμενος στα γεγονότα τη ς 28Ης Οκτωβρίου σημείωσε πως είναι \”άλλο να διαδηλώνεις και να διεκδικείς και άλλο να επιτίθεσαι στους θεσμούς με αυτό το βίαιο τρόπο. Η επίθεση στον πρόεδρο της Δημοκρατίας αποδυναμώνει το πολίτευμα,την κοινοβουλευτική Δημοκρατία και τους θεσμούς με ότι αυτό συνεπάγεται.\”

Επίσης ο κ. Δαμιανάκης χαρακτήρισε ηγέτη κατώτερο των περιστάσεων τον αρχηγό της Ν.Δ κ. Αντώνη Σαμαρά σημειώνοντας πως κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος δεν μίλησε καθόλου για τα προβλήματα της χώρας και από τώρα και στο εξής θα επενδύσει πολιτικά σε όλα όσα ακούγονται για  την Εθνική Κυριαρχία της , επισημαίνοντας ότι το ενδεχόμενοι να έρθουν από την Τρόικα τεχνοκράτες για να εγκατασταθούν μπάστακες στα υπουργεία  δεν έχει καμία νομική βάση.

Αναφερόμενος σε τοπικά ζητήματα ο Χανιώτης Βουλευτής αναφέρθηκε στην δρομολόγηση του έργου της επέκτασης του αεροδρομίου Χανίων για το οποίο είπε ότι είναι έργο σημαία για την κυβέρνηση, και πολύ σύντομα θα δημοπρατηθεί.

Επίσης έγινε αναφορά από τον κ. Δαμιανάκη και στη σύνδεση του αεροδρομίου με τον ΒΟΑΚ, κάνοντας γνωστό, πως έγινε σύσκεψη υπό τον κ. Χρυσοχοίδη για τον προοπτική αυτού του έργου.

Για τους βιολογικούς σημείωσε ότι ήδη έχει ενταχθεί ο βιολογικός της Κισάμου,ενώ υπάρχει δέσμευση του κ. Παπακωνσταντίνου για ένταξη και δημοπράτηση του βιολογικού Γεωργιούπολης.

O  κ. Δαμιανάκης επίσης έκανε γνωστό ότι έχουν πιστωθεί 600.000 στους λογαριασμούς των παραγωγών της Κουντούρας  για απώλειας στην παραγωγή τους από τον e-coli.

Τέλος σε ότι αφορά το Στρατοδικείο Χανίων , ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ τόνισε πως μετά από επικοινωνία που είχε με τον ΥΠΕΘΑ κ. Πάνο Μπεγλίτη, έλαβε την διαβεβαίωση ότι δεν υπάρχει καμιά περίπτωση να καταργηθεί.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook