Τηρώντας τα μέτρα προστασίας χτύπησε το “πρώτο κουδούνι” στα Χανιά – Προβληματισμός για την έλλειψη διευκρινίσεων και την εφαρμογή όσων ορίζει η εγκύκλιος με τα μέτρα του υπουργείου

Κι αν σε κάποια σημεία της χώρας μια μικρή μερίδα γονέων αντιδρούν στις μάσκες, τα ίδια τα παιδιά δίνουν στους μεγαλύτερους μαθήματα ατομικής ευθύνης. 

Σε σχολεία των Χανίων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, μαθητές εμφανίστηκαν στο σχολείο φορώντας κανονικά τις μάσκες τους, σε συμμόρφωση με τα μέτρα για την προστασία από τον κορωνοϊό και επιδεικνύοντας υψηλό αίσθημα ευθύνης.

Οι μαθητές πήγαν από νωρίς στα σχολεία, προκειμένου να πάρουν τα βιβλία τους, να προμηθευτούν τις μάσκες και τα παγούρια και να ενημερωθούν από τους εκπαιδευτικούς τους για όσα έχουν αλλάξει και πρέπει να προσέχουν.

Στο 12 και 18ο δημοτικό σχολείο Χανίων, όλα τα παιδιά από τα πιο μικρά μέχρι τα μεγαλύτερα είχαν προμηθευτεί και φορούσαν τις μάσκες τους χωρίς κανένα πρόβλημα.

Και στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όμως, κύλησε ομαλά η πρώτη ημέρα της νέας σχολικής χρονιάς με τα σχολεία να έχουν λάβει τα απαραίτητα μέτρα που απαιτούνται για την προστασία από τον Covid19 και τους μαθητές να έχουν προσαρμοστεί φορώντας κανονικά τις μάσκες τους.

Στο 7ο Γυμνάσιο Χανίων στη συνοικία του Κουμπελή, τα περίπου 360 παιδιά φορώντας όλα μάσκες συγκεντρώθηκαν στην αυλή καί στη συνέχεια κατανεμήθηκαν στα 16 τμήματα στα οποία πήγαν με τη συνοδεία των καθηγητών. Στις αίθουσες τους δόθηκαν τα βιβλία, από μια μάσκα και το πρόγραμμα των μαθημάτων. Επίσης οι καθηγητές τους ενημέρωσαν για την σωστή χρήση της μάσκας και για τους κανόνες υγιεινής.

Ωστόσο, εκφράζεται προβληματισμός από εκπαιδευτικούς γύρω από ασάφειες και έλλειψη διευκρινίσεων σε όσα ορίζει η εγκύκλιος με τα μέτρα που έχει σταλεί στα σχολεία.

Η κατάσταση και στα Λύκεια, παρόμοια με τα πιο μεγάλα παιδιά στην ηλικία, να εναρμονίζονται επίσης, στα μέτρα του υπουργείου και να προσέρχονται στον αγιασμό και τις τάξεις τους φορώντας τις μάσκες τους και τηρώντας τα μέτρα.

Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι στο 4ο Γενικό Λύκειο Χανίων που έχει 16 τμήματα και περίπου 300 μαθητές, για να μην υπάρχει συνωστισμός, κατέβηκαν τρία άτομα από κάθε τμήμα στον αγιασμό.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook