Μια από τις πιο ιδιαίτερες και δύσκολες χρονικές σχολικές χρονιές είναι η φετινή που σήμερα ξεκινά.

Η εκπαιδευτική κοινότητα και στα Χανιά καλείται να αντιμετωπίσει το θέμα των κενών των εκπαιδευτικών στα σχολεία και την πλήρωσή τους με αναπληρωτές καθώς και την προμήθεια με όλο το απαραίτητο υγειονομικό υλικό προκειμένου να τηρηθούν τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό.

Οι μαθητές των Χανίων, όπως δημοσίευσε το Flashnews.gr, προσήλθαν στα σχολεία κανονικά, χωρίς προβλήματα και φορώντας τις μάσκες τους.

Ωστόσο, για τη λειτουργία των σχολείων με το νέο καθεστώς τήρησης των μέτρων, υπήρξαν δυσκολίες που έπρεπε να ξεπεραστούν από τον δήμο, κυρίως ως προς το θέμα παροχής του υγειονομικού υλικού και της καθαριότητας.

Όπως ανέφερε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Παιδείας, Αντώνης Βαρδάκης: “Ο δήμος Χανίων κάνει τον σάκο του μποξ και προσπαθεί να απορροφήσει κάθε αδυναμία της κυβέρνησης για το άνοιγμα των σχολείων με τα νέα δεδομένα. Οι μάσκες για τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές ήρθαν με δεδομένα περσινής χρονιάς, επομένως υπάρχει μικρό έλλειμμα μασκών σε κάθε σχολείο το οποίο θα ρυθμιστεί εντός ημερών με τη δεύτερη κατανομή από το υπουργείο. Ως προς τα αντισηπτικά, η απάντηση του υπουργείου είναι ότι αρκούν τα αντισηπτικά που δόθηκαν από την προηγούμενη σχολική χρονιά. Ο δήμος έρχεται να καλύψει το κενό με προμήθεια που έγινε λίγο μετά το άνοιγμα των σχολείων το προηγούμενο σχολικό έτος. Θα γίνει η διαδικασία εντός της εβδομάδας και θα κάνουμε την κατανομή σε όλες τις σχολικές μονάδες του δήμου με όλο το απαραίτητο υλικό αντισηπτικών που θα το έχουν στη διάθεσή τους τα σχολεία το αργότερο Τετάρτη – Πέμπτη”

Ως προς το θέμα των καθαριστριών ο κ. Βαρδάκης είπε ότι δεν υπάρχει κενό και κάθε σχολείο έχει καθαρίστρια αυτή τη στιγμή, ωστόσο τόνισε ότι βάσει των οδηγιών του ΕΟΔΥ και των απαιτήσεών του, χρειάζονται περισσότερες καθαρίστριες, καθώς οι απαιτήσεις αυτές δεν μπορούν να καλυφθούν με το υπάρχον προσωπικό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπήρξαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα, ερωτήματα γονέων προς τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, που εξέφραζαν ανησυχία για τα μέτρα προστασίας του κορωνοϊό.

Ως προς τα κενά, σε επίπεδο πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, υπάρχουν κενά που αναμένεται να καλυφθούν με την πρώτη και δεύτερη φάση αναπληρωτών σύμφωνα με τη Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων, Πόπη Ψαρουδάκη. 

Στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Χανίων, υπολογίζονται περίπου 80-90 κενά, ενώ οι εκπαιδευτικοί που θα λάβουν άδεια ανέρχονται περίπου στους 30. Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Β’ βάθμιας εκπαίδευσης Χανίων, τα κενά αναμένεται να καλυφθούν με τη δεύτερη, ενδεχομένως και τρίτη φάση αναπληρωτών.

Σε αγιασμούς των σχολείων των Χανίων, για να ευχηθούν στους μαθητές καλή σχολική χρονιά, παρευρέθηκαν επίσης ο δήμαρχος και ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook