Την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου στις 18.00 στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς Χανίων

Στη συγκέντρωση συμμετέχουν οι: Σωματείο Επισιτισμού Ν. Χανίων, Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Χανίων, Σωματείο Τροφίμων & Ποτών Ν. Χανίων, Συνδικάτο Κατασκευών Ν. Χανίων, Σωματείο Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Ν. Χανίων

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση:

“Επτά χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τους εγκληματίες, δολοφόνους φασίστες της Χρυσής Αυγής. Πεντέμισι χρόνια πέρασαν από την ημερομηνία έναρξης της δίκης της εγκληματικής αυτής ναζιστικής οργάνωσης. Όλο αυτό το διάστημα οι εγκληματίες δολοφόνοι κυκλοφορούν ελεύθεροι, μεταπηδούν από κόμμα σε κόμμα, συνεχίζοντας να σπέρνουν το ναζιστικό δηλητήριο και το ρατσιστικό μίσος.

Οι ευθύνες των κυβερνήσεων ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είναι μεγάλες για την τόσο μεγάλη καθυστέρηση μιας δίκης με απόλυτα σαφή κατηγορητήριο απέναντι στους φασίστες εγκληματίες. Δεν πάρθηκαν μια σειρά μέτρα για να εξασφαλιστεί η ολοκληρωμένη και γρήγορη ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας την ίδια στιγμή που οι δολοφόνοι κυκλοφορούσαν ελεύθεροι!

Δεν ξεχνάμε ούτε κάνουμε πίσω!

Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα το 2013, η δολοφονική επίθεση στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, στους αλιεργάτες στην ιχθυόσκαλα, δεκάδες δολοφονικές επιθέσεις απέναντι σε μετανάστες και καταπιεσμένους δεν έχουν σβήσει.

Τα μαντρόσκυλα των αφεντικών, η σαπίλα του ντουνιά, το δολοφονικό χέρι απέναντι σε κατατρεγμένους, εργάτες και νέους που διεκδικούν και αγωνίζονται απέναντι στο σύστημα της εκμετάλλευσης, όλο αυτό το διάστημα παίρνουν απάντηση στις γειτονιές, στους χώρους δουλειάς, στους χώρους εκπαίδευσης.

Το σύνθημα “Μπλόκο στους φασίστες σε κάθε γειτονιά” είναι όρος στη συνολική δράση μας για ένα καλύτερο παρόν και μέλλον, για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά.

Σήμερα κλιμακώνεται η επίθεση στα εργατικά λαϊκά στρώματα, για να πληρώσουν ξανά και την νέα αυτή κρίση. Με μια σειρά αντιλαϊκά μέτρα που ήρθαν για να μείνουν με πρόσχημα την πανδημία, με εγκληματικές ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα Υγείας. Ακόμα και η κλιμάκωση της εμπλοκής της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς με ορίζοντα τη συνδιαχείριση του Αιγαίου υπό ΝΑΤΟϊκή ομπρέλα.

Σε συνθήκες που η επίθεση του κεφαλαίου και της κυβέρνησης απέναντι στο λαό οξύνεται, θέλουν το εργατικό και λαϊκό κίνημα να είναι στο γύψο. Αυτό εξυπηρετούν τα αντιδραστικά μέτρα όπως ο περιορισμός των διαδηλώσεων που έφερε η ΝΔ, σε συνέχεια του απεργοκτόνου νόμου του ΣΥΡΙΖΑ. Βέβαια, ξέρουν ότι την πάλη των αποφασισμένων εργατών δεν μπορούν να την αποτρέψουν μόνο με νόμους, γι’ αυτό και έχουν ανάγκη εγκληματικές ομάδες σαν τη Χρυσή Αυγή, που θα απλώνουν το βίαιο χέρι του κεφαλαίου στους χώρους δουλειάς.

Είναι γελασμένοι όμως αν νομίζουν ότι με τέτοιους μηχανισμούς, αλλά και τους νόμους τους, ότι μπορούν να σταματήσουν το ποτάμι της λαϊκής οργής και αγανάκτησης. Θα φάνε τα μούτρα τους.

Καλούμε σε οργάνωση της πάλης μέσα από τα Συνδικάτα, με επίκεντρο τις σύγχρονες ανάγκες, κόντρα σε κυβέρνηση- κεφάλαιο – ΝΑΤΟ- ΕΕ.

Δεν εφησυχάζουμε απέναντι στο φασισμό. Απομονώνουμε τους φασίστες όπου και με όποιο τρόπο και με όποια ετικέτα κάνουν την εμφάνισή τους και στοχεύουμε σε αυτούς για τους οποίους δουλεύουν: βιομήχανους, εφοπλιστές, μεγαλοεργολάβους, μεγαλεμπόρους, τραπεζίτες και τα λοιπά παράσιτα της κοινωνίας, το σάπιο σύστημά τους.

Καταδικάζουμε τον αντικομμουνισμό που είναι λίπασμα για να ανδρώνεται ο φασισμός.

Να τιμωρηθούν οι ναζί εγκληματίες και θρασύδειλοι της Χρυσής Αυγής.

Το οργανωμένο λαϊκό κίνημα θα τους απομονώσει, θα τους πετάξει στα σκουπίδια της Ιστορίας, γυρνώντας την πλάτη στο ίδιο το σύστημα της εκμετάλλευσης που γεννάει και θρέφει τον φασισμό.

Καλούμε τα εργατικά Σωματεία και Συνδικάτα, όλους τους εργαζόμενους, τους μαζικούς φορείς της νεολαίας, των γυναικών και συνολικά τους μαζικούς φορείς του εργατικού λαϊκού κινήματος, να πάρουν άμεσα αποφάσεις συμμετοχής  στο συλλαλητήριο.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 6 μμ

ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook