Ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, βουλευτής Χανίων της ΝΔ, Βασίλης Διγαλάκης έκανε δήλωση αναφορικά με το περιστατικό βίας που σημειώθηκε σήμερα το πρωί σε σχολείο των Χανίων

Αναλυτικά το κείμενο του κ. Διγαλάκη

«Ενέργειες λεκτικής και σωματικής βίας, όπως το περιστατικό που σημειώθηκε σήμερα στο 2ο Γυμνάσιο Ελευθερίου Βενιζέλου, στα Χανιά, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση – καταγγελία τού Συλλόγου Διδασκόντων, είναι απαράδεκτες και δεν μπορεί ούτε πρόκειται να γίνουν ανεκτές.

Η εκπαιδευτική κοινότητα αποτελεί τον στυλοβάτη της προσπάθειας που καταβάλλουμε συνολικά ως κοινωνία για την επιστροφή των μαθητριών και των μαθητών στον φυσικό τους χώρο, τις σχολικές αίθουσες, υπό νέες συνθήκες και υπό νέους κανόνες, που οφείλουμε όλοι να σεβαστούμε, λειτουργώντας συλλογικά, με υπευθυνότητα και ορθολογισμό, προκειμένου να κερδίσουμε το διττό στοίχημα της μάθησης και της ασφάλειας.

Σε αυτή την ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις την εκπαιδευτική κοινότητα.

Συντάσσομαι με την υπουργό Νίκη Κεραμέως, η οποία παρενέβη στο συγκεκριμένο ζήτημα και ζήτησε να κατατεθεί σχετική αναφορά στον αρμόδιο Εισαγγελέα για τις περαιτέρω ενέργειες.

Εκφράζω την απόλυτη στήριξη και συμπαράστασή μου στον Σύλλογο Διδασκόντων και στον εκπαιδευτικό που δέχθηκε αυτή την ανοίκεια και καταδικαστέα επίθεση».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook