Κατάληψη στο Γυμνάσιο των Βουκολιών πραγματοποίησαν σήμερα νωρίς το πρωί οι μαθητές του σχολείου. 

Τελευταία ενημέρωση: 12.00

Ξεκίνησαν να αποχωρούν από το Γυμνάσιο Βουκολιών οι μαθητές οι οποίοι είχαν προβεί σε κατάληψη έχοντας ως αίτημα τη μη χρήση μάσκας στα σχολεία. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, κάποιοι μαθητές προέβησαν στο κλείσιμο του σχολείου από νωρίς το πρωί, τοποθετώντας αλυσίδες στις πόρτες.

Μάλιστα, οι μαθητές εμπόδιζαν την είσοδο στους καθηγητές ενώ μία μητέρα δεν επέτρεψε στον Γυμνασιάρχη να εισέλθει στον χώρο του σχολείου. 

Ο διευθυντής του σχολείου, μετά από το συγκεκριμένο συμβάν, μετέβη στο Αστυνομικό τμήμα της περιοχής και κατήγγειλε το περιστατικό. 

Στο σημείο έσπευσε περιπολικό της Αστυνομίας αλλά και συνεργείο του δήμου για να κόψει τις αλυσίδες που είχαν τοποθετηθεί ενώ σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες έγινε συμφωνία μεταξύ καθηγητών και μαθητών, οπότε και οι πόρτες άνοιξαν στις 12, την ώρα που περνά το λεωφορείο για να παραλάβει τους μαθητές. 

Έτσι όσοι ήθελαν αποχώρησαν από το σχολείο ενώ αύριο αναμένεται να γίνει συζήτηση ανάμεσα σε καθηγητές και γονείς για να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του σχολείου.