Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε και αυτή η φάση του καθαρισμού της λίμνης του Αλμυρού.

Το τελευταίο 20ήμερο, δέκα άνδρες των Ο.Υ.Κ. ανέσυραν 63 εμφανή - μετακινούμενα βλήματα, από βάθος 24 έως 29 μέτρων. Τα βλήματα αυτά τα παραλάμβανε κλιμάκιο πυροτεχνουργών του στρατού και τα οδηγούσε με ασφάλεια προς καταστροφή. Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για διαβρωμένα βλήματα που παρέμειναν επί πολλές δεκαετίες στον βυθό του Αλμυρού, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την επικινδυνότητα που η αποστολή είχε. Παράλληλα στο σημείο βρισκόταν διαρκώς και η κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ, η οποία ευτυχώς δεν χρειάστηκε να παρέμβει.

Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κ. Μαμουλάκης, θα ήθελε και δημόσια να ευχαριστήσει το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού για την άμεση ανταπόκρισή και την πραγματικά εξαιρετική δουλειά που πραγματοποίησε η Ομάδα της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών στη λίμνη του Αλμυρού, καθώς και το Γενικό Επιτελείο Στρατού, πυροτεχνουργοί του οποίοι φρόντιζαν για την ασφαλή μεταφορά και καταστροφή του πολεμικού υλικού.

Παράλληλα εκφράζει τις ευχαριστίες προς τις Μινωικές Γραμμές που μερίμνησαν για την μεταφορά των ανδρών των Ο.Υ.Κ., το ξενοδοχείο Sea Side των Αφων Ορφανάκη που φιλοξένησε όλες αυτές τις ημέρες τα μέλη της αποστολής και το ΕΚΑΒ Κρήτης, πλήρωμα του οποίου ήταν παρόν καθ’ όλη τη διάρκεια της επιχείρησης.