Μια μικρή ομάδα μαθητών προχώρησε σήμερα το πρωί σε κατάληψη του Γυμνασίου Πλατανιά – Το Γυμνάσιο – Λύκειο Βουκολιών λειτούργησε κανονικά

Τελευταία ενημέρωση 11.02

Γυμνάσιο Πλατανιά

Από πολύ νωρίς το πρωί, μικρή ομάδα μαθητών πήγε στο Γυμνάσιο Πλατανιά και τοποθέτησε λουκέτο στην είσοδο προχωρώντας σε κατάληψη του σχολείου και μη επιτρέποντας σε κανέναν να εισέλθει.

Είναι χαρακτηριστικό ότι εκτός του σχολικού κτιρίου έχουν μείνει όχι μόνο καθηγητές αλλά και όλοι οι υπόλοιποι μαθητές που διαφωνούσαν με την κατάληψη. Ενημερώθηκαν από τη διεύθυνση του σχολείου οι γονείς των υπολοίπων μαθητών που είχαν μείνει εκτός σχολείο, να πάνε να παραλάβουν τα παιδιά τους για λόγους ασφαλείας.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Πλατανιά, που πήγε και μίλησε με τα παιδιά προκειμένου να ενημερωθεί για τους λόγους που τα οδήγησε στην κατάληψη, η μικρή ομάδα μαθητών είχε αντιρρήσεις ως προς το θέμα της μάσκας και των αιθουσών.

“Τους είπα ότι ο δήμος κάνει ό,τι μπορεί για να τηρούνται τα υγειονομικά μέτρα, με παρεμβάσεις και τοποθέτηση καθαρίστριας πλήρους απασχόλησης. Από εκεί και πέρα θέματα που αφορούν τη γενική πολιτική του υπουργείου παιδείας δεν μπορεί να τα ρυθμίσει ο δήμος” δήλωσε ο κ. Μαλανδράκης.

Να σημειωθεί ότι εκτός από όλα τα υπόλοιπα παιδιά που ήταν αντίθετα προς την κατάληψη στην οποία προχώρησε μικρή μερίδα μαθητών, αντίθετοι προς την κατάληψη ήταν και γονείς.

Γυμνάσιο Λύκειο Βουκολιών

Χθες μετά την παρουσία του συνεργείου της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου Πλατανιά αλλά και της αστυνομίας, έγινε συζήτηση με τα παιδιά και συμφωνήθηκε να αναστείλουν την κατάληψη.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Πλατανιά, Γιάννης Μαλανδράκης: Σήμερα ο δήμος έκανε με τη σχολική κοινότητα του Γυμνασίου -Λυκείου Βουκολιών, συνέλευση στην οποία συμμετείχαν οι καθηγητές και οι γονείς, προκειμένου να συζητηθούν όλα τα θέματα που αφορούν στην εύρυθμη λειτουργία του σχολείου. Η συζήτηση κύλησε σε πολύ καλό τόνο, τα παιδιά επέστρεψαν στις τάξεις τους και τα μαθήματα γίνονται πλέον κανονικά. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook