Συμπληρώθηκε ήδη ένας χρόνος από την ανάληψη των καθηκόντων του νέου Δημοτικού Συμβουλίου και ακόμα περιμένουμε την αλλαγή που μας υποσχέθηκε προεκλογικά η νέα δημοτική αρχή. Παρά τις προσπάθειες του Πρόεδρου του Δημοτικού Συμβουλίου μέχρι και σήμερα δεν έχει ψηφιστεί νέος κανονισμός λειτουργίας του, ώστε να έχουμε τη δυνατότητα να ακουστούμε όλοι και όχι μόνο ορισμένοι, οι οποίοι μάλιστα εκμεταλλευόμενοι την παρουσία των ΜΜΕ, προσδοκούν την προσωπική τους προβολή και μόνο.

Τα προβλήματα στον Δήμο μας είναι πολλά και γνωστά. Πρώην περιαστικοί δήμοι έχουν αφεθεί στην τύχη τους, αγροτικοί δρόμοι είναι απροσπέλαστοι από κλαδιά και λακκούβες στο οδόστρωμα, σκουπίδια όλων των ειδών βρίσκονται πεταμένα σε όλους τους παράλληλους δρόμους της Εθνικής Οδού. Στα πάρκα και τις πλατείες του Δήμου επικρατούν εικόνες εγκατάλειψης λόγω έλλειψης φωτισμού και γενικότερης φροντίδας. Η έλλειψη διαβάσεων σε επικίνδυνους δρόμους ακόμα και έξω από σχολεία θέτει σε κίνδυνο τους δημότες και τους μαθητές. Η απογοήτευση από τους συμπολίτες μας όλο και αυξάνεται καθώς βλέπουν να μην βελτιώνεται στο ελάχιστο η καθημερινότητά τους και τα παράπονά τους να μην εισακούονται.

Ο Δήμος μας δεν είναι μόνο η Πλατεία Αγοράς και το κέντρο της πόλης. Είναι και οι, δυστυχώς ξεχασμένοι, πρώην περιαστικοί Δήμοι.

Με λύπηση διαπιστώνω, ότι τα μόνα έργα που λαμβάνουν χώρα είναι αυτά που είχαν σχεδιαστεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή και συνεχίζονται. Υπάρχει πρόβλημα αυτοδιοίκησης. Χάνεται υπερβολικά πολύς χρόνος σε συζητήσεις που αφορούν την κεντρική πολιτική σκηνή και όχι τα ουσιαστικά και μείζονα προβλήματα του Δήμου μας. Τα θέματα που έχουν απασχολήσει μέχρι σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο καταρτίζονται με πρόχειρο τρόπο και καμία σημαντική πρόταση επεξεργασμένη που να αφορά τα ως άνω προβλήματα του Δήμο μας, δεν έχει κατατεθεί μέχρι σήμερα.

Ως κοινωνία έχουμε επιδείξει αρκετή ανοχή, όμως πλέον τα προβλήματα απαιτούν λύσεις και οι δημότες μας πράξεις. Την κύρια ευθύνη την έχει ο κ. Δήμαρχος, ο οποίος δεν έχει πλέον άλλη επιλογή από το να επιδιώξει τη συνεργασία όλων μας (όχι δίνοντας καρέκλες) και έτσι να διεκδικήσουμε τους απαραίτητους πόρους που απαιτούνται για την αναβάθμιση και την ανάπτυξη του τόπου μας. Έστω και τώρα λοιπόν απαιτείται ουσιαστική συνεργασία όλων των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου για την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων του Δήμου μας, μερικά από τα οποία αναφέρθηκαν ανωτέρω. Οι φωνές όλων μας πρέπει να ακουστούν και ενωμένοι να προχωρήσουμε και να επιτύχουμε το καλύτερο για την χανιώτικη κοινωνία και τους ανθρώπους της.

Γεώργιος Κουκουβιτάκης 
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Χανίων

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook