Η βραδινή απαγόρευση κυκλοφορίας στην πόλη θα εκδικαστεί στο Ανώτατο Δικαστήριο

Μια εξοργισμένη κάτοικος της Μελβούρνης σέρνει την πόλη της στα δικαστήρια βάζοντας στο στόχαστρο την απαγόρευση κυκλοφορίας που υιοθέτησε ο δήμος ως τρόπο περιορισμού των νέων κρουσμάτων.

Όσοι διαμένουν στις συνοικίες του νέου lockdown, οφείλουν να μένουν στο σπίτι τους μεταξύ 8:00 το βράδυ και 5:00 τα ξημερώματα, εκτός κι αν πρέπει να πάνε στη δουλειά τους ή αναζητούν ιατρική φροντίδα.

Όποιος πιάνεται εκτός σπιτιού αυτές τις ώρες χωρίς λόγο, τιμωρείται με τσουχτερό πρόστιμο 1.652 δολαρίων.

Η Michelle Loielo έμεινε στο σπίτι της για βδομάδες, ένιωσε όμως πως το πράγμα δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Η ιδιοκτήτρια εστιατορίου και μητέρα τριών παιδιών κατέθεσε επισήμως μήνυση στο Ανώτατο Δικαστήριο ζητώντας να αρθεί η απαγόρευση κυκλοφορίας.

«Από την υιοθέτηση της απαγόρευσης κυκλοφορίας, θα περιέγραφα το οικιακό περιβάλλον για τα παιδιά μου και εμένα ως αποπνικτικό», γράφει στην κατάθεσή της, σύμφωνα με το πρακτορείο Australian Associated Press, «η κοινωνική απομόνωση από την οικογένειά μου και τους φίλους μου είναι πλέον αβάσταχτη».

Η Loielo πιστεύει πως η απαγόρευση κυκλοφορίας παραβιάζει το δικαίωμά της στην ελευθερία και την ασφάλεια. «Παράλογη» χαρακτηρίζει την απόφαση για τη βραδινή απαγόρευση κυκλοφορίας, καθώς δεν έχουν δημοσιευτεί δεδομένα για την αποτελεσματικότητα του μέτρου στον περιορισμό του κορονοϊού.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook