Ανακοίνωση Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Βουτών- Ενημέρωση για τις εξελίξεις και προτάσεις του ΔΣ του Συλλόγου.

Αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού και 2ου και 3ου Νηπιαγωγείου Βουτών, είχε συνάντηση σήμερα το πρωί με τον Δήμαρχο Ηρακλείου κο Λαμπρινό και τον Αντιδήμαρχο Παιδείας κο Αγγελάκη στους οποίους έθεσε το αίτημα της χρηματοδότησης από τον Δήμο Ηρακλείου των τεστ-covid στο εκπαιδευτικό προσωπικό του 2ου Δημοτικού σχολείου Βουτών, κάτι που όμως ΔΕΝ έγινε δεκτό, καθώς όπως επισήμανε ο κος Δήμαρχος δεν προβλέπεται από το Πρωτόκολλο Αναστολής Λειτουργίας Σχολείων του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) και, επομένως, δεν μπορεί να ενεργήσει αντιθεσμικά.

Σε κάθε περίπτωση, το ΔΣ του Συλλόγου, λαμβάνοντας υπόψη τις ανησυχίες όλων των γονέων, ακούγοντας κάθε κριτική και κάθε πρόταση που αναδεικνύεται από τους γονείς-μέλη του και, κατανοώντας από την μια ότι προέχει η ασφάλεια και υγεία των μαθητών και από την άλλη τα προβλήματα που δημιουργεί η αναστολή λειτουργίας στους εργαζόμενους-γονείς καθώς και τα κενά που θα δημιουργηθούν στην εκπαίδευση, αλλά και έχοντας μια πλήρη εικόνα των δεδομένων από τα δύο τελευταία 24ωρα, ανακοινώνει τα εξής:

– Εφόσον κανένας δημόσιος φορέας δεν αναλαμβάνει τη χρηματοδότηση των τεστ-covid, τότε αναλαμβάνουμε πρωτοβουλία ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ, προκειμένου να καλυφθεί το κόστος των εξετάσεων για 33 άτομα, εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού του σχολείου (εκτιμώμενο κόστος μετά από έρευνα αγοράς 33*75=2475 ευρώ) και, στην περίπτωση που ΟΛΑ είναι ΑΡΝΗΤΙΚΑ, τότε και μόνο τότε έχουμε ήδη εξασφαλίσει τη θετική γνωμοδότηση της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας και της Δ/νσης Αθμιας Εκπαίδευσης, ώστε να ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ το σχολείο, ΝΩΡΙΤΕΡΑ από τις 27 Σεπτεμβρίου και ιδανικά από την επόμενη Δευτέρα (εφόσον συγκεντρωθούν τα χρήματα και γίνουν τα τεστ μέσα στο Σαββατοκύριακο).

– Τονίζουμε ξανά ότι, τη Δευτέρα 14/9/20 μόλις πληροφορηθήκαμε για το επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού, το αρχικό αίτημα του Συλλόγου που αποφασίστηκε σε έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ την ίδια ημέρα, ήταν η ΟΛΙΓΟΗΜΕΡΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗ λειτουργίας του σχολείου, δηλαδή για μερικά 24ωρα έως ότου γίνουν προληπτικά τεστ-covid στις ασυμπτωματικές, ευτυχώς, επαφές του κρούσματος.

– Δεν συμφωνούμε με τους χρόνους αντίδρασης της Πολιτείας να συντονίσει τους υπεύθυνους φορείς, το κρίσιμο επόμενο 24ωρο (Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου) κάτι που είχε ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση, κατά την γνώμη μας, της γνωμοδότησης της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας με την οποία τέθηκαν σε καραντίνα οι επαφές του κρούσματος, δηλαδή το υπόλοιπο εκπαιδευτικό προσωπικό. Θέλουμε να ελπίζουμε ότι η λειτουργία του σχολείου την Τρίτη 15/9 παρά τις εκκλήσεις του Συλλόγου, δεν θα έχουν καμία επίπτωση στην υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών, τις επόμενες μέρες.

– Έχουμε ήδη ζητήσει να ενεργοποιηθούν, στο μεταξύ, οι διαδικασίες εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης που προβλέπονται σ’ αυτές τις περιπτώσεις, ώστε να μην μείνει πίσω το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα σπουδών, αλλά και να είναι έτοιμο το σχολείο να αντιμετωπίσει και άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις που πιθανόν να συμβούν.

– Όσον αφορά τη διαδικασία συγκέντρωσης χρημάτων από όσους γονείς ενδιαφέρονται και επιθυμούν να συνδράμουν την προσπάθειά μας για τη διενέργεια μαζικού τεστ-covid, αυτή μπορεί να γίνει με τους παρακάτω τρόπους:

α. Με κατάθεση οποιουδήποτε χρηματικού ποσού μπορεί ο κάθε γονέας στον λογαριασμό του Συλλόγου στην Τράπεζα Πειραιώς (IBAN: GR4201713660006366127076339).
Στην αιτιολογία παρακαλούμε αναγράψτε το ονοματεπώνυμό σας και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας σε περίπτωση επιστροφής.

β. Με μετρητά απευθείας στην Πρόεδρο του Συλλόγου Σεβαστάκη-Ζαϊμάκη Μαρία (6977692617) μετά από τηλεφωνική συνεννόηση με την ίδια.

– Τονίζουμε ότι η συγκέντρωση χρημάτων είναι σε εθελοντική βάση και τα τέστ θα πραγματοποιηθούν μόνο στην περίπτωση που συγκεντρωθεί το απαιτούμενο ποσό. Σε διαφορετική περίπτωση τα χρήματα θα επιστραφούν πίσω.

– Το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, σας διαβεβαιώνει ότι προασπίζεται το κοινό συμφέρον όλων μας, με γνώμονα πάνω απ’ όλα τη δημόσια υγεία, την ασφάλεια παιδιών και εκπαιδευτικών και την ομαλή καθημερινότητα των οικογενειών των μαθητών μας.
 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook