Τι αναφέρει στο Flashnews ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Χανίων.

Πρόβλημα δημιουργείται με άνεργους του ΟΑΕΔ που ενώ έχουν κάνει αίτηση για να προσληφθούν σε διάφορες θέσεις διοικητικές ή μη στον Δήμο Χανίων και ο Οργανισμός έχει κάνει  αποδεκτή (αρχικά) την αίτησή τους, εν τέλει απορρίπτονται από τον φορέα (Δήμο Χανίων) επειδή δεν έχουν τα τυπικά προσόντα.

Μιλάμε για άνεργους, πολλοί εξ αυτών, για πολλά χρόνια, με οικογένειες και παιδιά, οι οποίοι έχουν μεγάλη ανάγκη να δουλέψουν και τους δίνεται η δυνάτότητα να λάβουν ένα “πόστο” στον Δήμο Χανίων για 8 μήνες.

Τι συμβαίνει όμως και γιατί απορρίπτονται

Η αίτηση που κάνουν οι ενδιαφερόμενοι, άνεργοι του ΟΑΕΔ, γίνεται ηλεκτρονικά, συνεπώς ο Οργανισμός βγάζει τα μόρια του εκάστοτε ενδιαφερόμένου εργαζόμενου βάσει των όσων προσώντων δηλώνει στην ηλεκτρονική φόρμα.

“Το αν όμως ο εργαζόμενος διαθέτει αυτά τα προσόντα αποδεικνύεται από τον έλεγχο που θα γίνει αμέσως μετά από τον Δήμο Χανίων που κάνει την αξιολόγηση και την επιλογή εφόσον τα δικαιολογητικά των εργαζομένων είναι σωστά. Πιο συγκεκριμένα ο έλεγχος γίνεται από το Γραφείο προσωπικού του Δήμου Χανίων”, τονίζει στο Flashnews.gr ο ΓΓ του Δήμου Χανίων Γιώργος Φραγκιαδάκης. 

Οι περιπτώσεις που προέκυψαν το τελευταίο διάστημα στον Δήμο Χανίων και που έχει προκληθεί αναστάτωση αφορούν, είτε ανθρώπους που είναι απόφοιτοι γυμνασίου και έχουν κάνει τα χαρτιά τους ως απόφοιτοι λυκείου, είτε τους λείπει κάποιο σημαντικό χαρτί (για παράδειγμα απόφοιτη πανεπιστημίου που δεν είχε πιστοποίηση καλής χρήσης Η/Υ που ειναι προϋπόθεση του ΟΑΕΔ για να λάβει διοικητική θέση).

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο ΟΑΕΔ σε περίπτωση που διαπιστώσει την παρατυπία (την οποία και προφανώς θα διαπιστώσει) μπορεί να επιβάλλει πρόστιμα και προς τον φορέα (Δήμο χανίων), αλλά το χειρότερο είναι ότι ο εργαζόμενος θα πρέπει να επιστρέψει τα χρήματα που θα του καταβληθούν σαν μισθό. Επίσης, θα έχει χάσει την κάρτα ανεργίας του άρα και τους προηγούμενους μήνες ανεργίας.

“Εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε τα στραβά μάτια γιατί και τα λεφτά σας θα πρέπει να γυρίσουν πίσω όταν θα γίνει ο τελικός έλεγχος από τον ΟΑΕΔ, αλλά θα χάσουν και την ανεργία τους”, επισημαίνει ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Χανίων Γιώργος Φραγκιαδάκης.

Εν κατακλείδι, αξίζει να σημειωθεί ότι οι περιπτώσεις στις οποίες απεδείχθη ότι οι ενδιαφερόμενοι δεν είχαν κάποια από τα ζητούμενα προσόντα, δεν είναι πολλές. “Από τις περίπου 200 αιτήσεις που έγιναν, περίπου σε 6-7 περιπτώσεις υπήρξε αυτό το πρόβλημα” συμπληρώνει ο κ. Φραγκιαδάκης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook