Τα νέα μέτρα που έχουν τεθεί σε εφαρμογή εξαιτίας της αύξησης κρουσμάτων κορωνοϊού σχολίασε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και Παθολογίας του πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο επιπρόσθετων μέτρων σε περίπτωση που ο αριθμός των κρουσμάτων εκτοξευτεί και άλλο.

Ο κ. Γώγος ξεκίνησε από τις λαϊκές αγορές λέγοντας πως τα νέα μέτρα επιβάλλουν την αύξηση των αποστάσεων μεταξύ των πάγκων και την υποχρεωτική χρήση μάσκας. «Με τις μάσκες προστατεύει ο ένας τον άλλο», είπε χαρακτηριστικά. Αστυνόμευση δεν μπορεί να υπάρξει σε κάθε πάγκο, επομένως ο καθένας πρέπει να φροντίζει για την τήρηση των απαιτούμενων αποστάσεων και την αποφυγή συνωστισμού, επεσήμανε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Αναφερόμενος στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τόνισε πως δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση και πως πρέπει να αυξηθούν τα δρομολόγια με καινούρια λεωφορεία και περισσότερους οδηγούς. «Η μάσκα βοηθάει, αλλά χρειάζονται και αποστάσεις», σχολίασε.

Σχολεία και αποφυγή συγχρωτισμού

Μίλησε για την τηλεργασία και την τηλεκπαίδευση λέγοντας πως είναι ένα απόκτημα και πως εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται ως μέθοδος αποφυγής συγχρωτισμού.

Για τα σχολεία, σημείωσε πως τα κρούσματα που έχουν εντοπιστεί δεν προέρχονται από διασπορά μέσα στο κτίριο, αλλά έρχονται από έξω. Επομένως, και επειδή είναι αρχή ακόμα, υπάρχει μεγαλύτερη ευαισθησία και προσοχή. Σε περίπτωση κρουσμάτων, η διαδικασία είναι συγκεκριμένη. Πρέπει ο υπεύθυνος του σχολείου να επικοινωνήσει με τον υπεύθυνο της εκπαίδευσης και τον υπεύθυνο της δημόσιας υγείας στην περιφέρεια και να συναποφασίσουν με τη βοήθεια των ειδικών.

Για τη χρήση μάσκας, τόνισε πως μας προστατεύει από τα ασυμπτωματικά άτομα και πως δεν δημιουργεί προβλήματα σε ανθρώπους χωρίς υποκείμενα νοσήματα.

Τέλος, σχολιάζοντας όσα ακούγονται τις τελευταίες ημέρες ότι ο αριθμός των κρουσμάτων θα γίνει τετραψήφιος, εκτίμησε πως δεν θα γίνει τετραψήφιος, ωστόσο υπογράμμισε ότι αν τα κρούσματα δεν αρχίσουν να πέφτουν, τότε τα μέτρα θα επεκτείνονται.

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook