Στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς Χανίων με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών.

Ζητώντας καθαρά, ασφαλή σχολεία με μόνιμο προσωπικό, 15 μαθητές ανά τάξη και διάθεση επιπλέον εκπαιδευτικών σε κάθε σχολείο για την κάλυψη των νέων αναγκών, πραγματοποίησαν σήμερα συγκέντρωση εκπαιδευτικοί, γονείς, καθαρίστριες και μαθητές.

Η συγκέντρωση έγινε στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς Χανίων με τους διαδηλωτές να αντιδρούν στις επιλογές και αποφάσεις του υπουργείου.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορεία στο κέντρο της πόλης.

Όπως έχουν ήδη κοινοποιήσει κάνοντας γνωστά τα σημεία διαμαρτυρίας τους:

“Κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας, μετά και τις εξαγγελίες για την έναρξη των μαθημάτων στις 14 Σεπτεμβρίου, συνεχίζουν να μην παίρνουν ουσιαστικά μέτρα προκειμένου να εξασφαλιστεί το άνοιγμα των σχολείων με τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια για μαθητές και εκπαιδευτικούς. Ενώ βρισκόμαστε μπροστά στο δεύτερο κύμα της πανδημίας, τα υγειονομικά πρωτόκολλα έχουν μετατραπεί σε λάστιχο. Πολλές από τις οδηγίες του ΕΟΔΥ που αφορούν τα σχολεία, βρίσκονται τουλάχιστον εκτός πραγματικότητας!

Η κυβέρνηση συνεχίζει να αρνείται να ικανοποιήσει τις διεκδικήσεις, που εδώ και μήνες έχουμε αναδείξει σε σχέση με την εξεύρεση σχολικών αιθουσών, την πρόσληψη μόνιμων εκπαιδευτικών και προσωπικού καθαριότητας, ώστε τα σχολεία να ανοίξουν με ασφάλεια και οι μαθητές να βρίσκονται στο φυσικό τους περιβάλλον.

Δεν θα επιτρέψουμε την διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων, τις υποχρεωτικές μετακινήσεις, την παραβίαση του ωραρίου, την απόκρυψη των προβλημάτων εντός σχολείου.

Αποδεικνύεται καθημερινά πως η Παιδεία και Υγεία του λαού δεν είναι «επιλέξιμες δαπάνες»! Για αυτό και επιμένουν να μη δίνουν ούτε μισό ευρώ από τα 70 δις που θα μπουν στα ταμεία, αλλά να τα κάνουν δώρο στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook