Το πρώτο κουδούνι χτύπησε χθες για το ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ με δεκάδες παιδιά να βρίσκονται εκεί, για να πάρουν το πρόγραμμά τους και να εγκαινιάσουν τους σύγχρονους χώρους του, γεμίζοντάς τους με χαμόγελα και πολλή όρεξη για μια υπέροχη σχολική χρονιά.

Ολοι οι καθηγητές βρέθηκαν εκεί, για να γνωρίσουν τους νέους τους μαθητές και να τους μυήσουν στο καινοτόμο σύστημα του ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ το οποίο ήρθε, για να δώσει νέα δεδομένα στο χώρο  της εκπαίδευσης και της ενισχυτικής διδασκαλίας.

Το ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ έδωσε από την πρώτη μέρα λειτουργίας του μέσω του ανθρωπίνου δυναμικού του, τις πιο ισχυρές αποδείξεις για την εφαρμογή πρωτοκόλλων υγιεινής και προστασίας από τον SARS -COV 2 , όπως αυτά έχουν υπαγορευθεί από την επιστημονική και ιατρική κοινότητα. Παράλληλα , όμως, με  απόλυτη συνειδητοποίηση για τη νέα πραγματικότητα, προσπαθεί να εμφυσήσει σε γονείς και σε παιδιά την αντίληψη ότι όλα μπορούν να γίνουν στο πλαίσιο μιας νέας κανονικότητας ,αρκεί να υπάρχει ατομική ευθύνηκαι εφαρμογή των μέτρων πρόληψης, αυτό δηλαδή που επί της ουσίας αποτελεί τον παράγοντα εκείνο που μπορεί να οδηγήσει στην κοινωνική ευθύνη.

Στο πλαίσιο των παραπάνω μέτρων, κατά τη διάρκεια της πρώτης συνάντησης μαθητών, γονέων και καθηγητών, όλοι οι μαθητές που εισήλθαν στο χώρο του φροντιστηρίου θερμομετρήθηκαν στην είσοδο, χρησιμοποίησαν αντισηπτικό υγρό και φόρεσαν μάσκες, που σε πολλές περιπτώσεις χορήγησε το ίδιο το φροντιστήριο.

Τα θρανία στις αίθουσες , στα οποία βρέθηκαν λίγο αργότερα οι μαθητές είναι μονοθέσια , ενώ οι αίθουσες διδασκαλίας στις οποίες τηρούνται οι αποστάσεις, απολυμαίνονταν πριν από την είσοδο κάθε  τμήματος.

Οι γονείς, που ήταν αρκετοί κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, με αίσθημα ευθύνης, αν και γέμισαν την οδό Γερουλάνου, κρατούσαν αποστάσεις ασφαλείας και φορούσαν μάσκες. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook