Το υπόμνημα που έστειλε στον Χρυσοχοΐδη η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ρεθύμνου

Σε ένα υπόμνημα που περιγράφει μια δύσκολη πραγματικότητα, κάνοντας λόγο ειδικά για την ορεινή επαρχία Μυλοποτάμου, η Ένωση Αστυνομικών Ρεθύμνου, ζητά από τον υπουργό Προστασίας να ενισχύσει τις αστυνομικές υπηρεσίες της αστυνομική διεύθυνσης Ρεθύμνου με μόνιμο αστυνομικό προσωπικό.

Ακολουθεί το υπόμνημα

Κύριε Υπουργέ,

Υπηρετούμε σε ένα νομό με ιδιαίτερες και ξεχωριστές μορφές εγκληματικότητας, που τον καθιστούν έναν από τους πλέον προβληματικούς σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Την τελευταία 20ετία στο Νομό Ρεθύμνης και ιδιαίτερα στην ορεινή επαρχία Μυλοποτάμου, έχουν συμβεί απίθανα περιστατικά που δεν αρμόζουν σε μια οργανωμένη δημοκρατία, ληστείες, ζωοκλοπές, μαστρωπίες, εκβιασμοί, τραυματισμοί και ανθρωποκτονίες πολιτών με πυροβόλα όπλα και το τραγικότερο όλων η δολοφονία, από άνανδρους εγκληματίες, του συναδέλφου μας ΛΑΖΑΡΙΔΗ Στάθη. Περιστατικά που όμως είτε αποσιωπούνται, είτε οι ένοχοι δεν τιμωρούνται με αποτέλεσμα την επανάληψη τους.

Ζωοκλοπές, παχυλές επιδοτήσεις με στοιχεία που ουδέποτε έχουν διασταυρωθεί, σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού, όπλα που βγαίνουν για “ψύλλου πήδημα”!

Η μεγαλύτερη μάστιγα όμως και η πηγή των περισσότερων κακών είναι η καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης. Έχουν εκριζωθεί και κατασχεθεί τεράστιες ποσότητες κάνναβης, ενώ τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης άπειρες φορές έχουν ασχοληθεί με το θλιβερό αυτό φαινόμενο, ακόμα και σε διεθνές επίπεδο.

Μια μερίδα κατοίκων, κυρίως στον ορεινό Μυλοπόταμο, γεγονός που αποδεικνύεται από τα στατιστικά στοιχεία που τηρούν οι Υπηρεσίες μας, επιδίδεται συστηματικά στην καλλιέργεια και διακίνηση ακόμα και σκληρών ναρκωτικών, έχοντας καταστήσει την περιοχή επίκεντρο και διακίνησης και εμπορίας όχι μόνο για όλη την Κρήτη, αλλά και για την υπόλοιπη Ελλάδα.

Δυστυχώς όμως εκείνοι που εγκληματούν, εκείνοι που με μοναδικό σκοπό το εύκολο κέρδος προκαλούν τον κοινωνικό ιστό και ναρκοθετούν τα θεμέλια της τοπικής κοινωνίας σκορπώντας το λευκό θάνατο, παραμένουν στο απυρόβλητο. Έχοντας εξασφαλίσει ένα δύσκολα προσβάσιμο και ισχυρό κοινωνικό περίγυρο από συγχωριανούς, οι οποίοι είτε από φόβο, είτε από συμφέρον, όχι μόνο κρατούν τα στόματά τους κλειστά, αλλά και εμπράκτως διευκολύνουν και βοηθούν το έργο των εγκληματιών.

Οι εγκληματίες απολαμβάνουν μέσα στα χωριά τους καθεστώς πλήρους ασυλίας, αφού γνωρίζουν ότι εκεί διαφεύγουν τον έλεγχο αφού κανείς, ούτε η ηγεσία της αστυνομίας, ούτε η πολιτεία δεν αναλαμβάνει την ευθύνη και το κόστος να στείλει αστυνομικές δυνάμεις να ελέγξουν τις περιοχές αυτές.

Το έργο των αστυνομικών δυνάμεων του νομού περιορίζεται μόνο στον εντοπισμό και εκρίζωση φυτειών κάνναβης, έργο πολύ σπουδαίο αφού αποτρέπεται έτσι η διάθεση τεράστιων ποσοτήτων στην κατανάλωση και καταφέρεται ένα ισχυρό οικονομικό πλήγμα στους καλλιεργητές, πλην όμως δεν είναι αρκετό για να λειτουργήσει αποτρεπτικά για άλλους.

Σε όλα τα ανωτέρω προστίθεται το εξής παράδοξο, η Δ.Α. Ρεθύμνης, δεδομένων των γεγονότων που εκτυλίσσονται στον προβληματικό νομό που αστυνομεύει, ενώ χρήζει ενίσχυσης αστυνομικού προσωπικού, αντιθέτως η ίδια ενισχύει με πενήντα έξι (56) αστυνομικούς άλλες Διευθύνσεις Αστυνομίας της χώρας, ενώ μετά τα πρόσφατα αιματηρά γεγονότα – ανθρωποκτονίες αποφασίστηκε απλώς η ενίσχυση του Τ.Α.Ε. Μυλοποτάμου με μόλις 25 αποσπασμένους αστυνομικούς, μια λύση πρόχειρη και προσωρινή.

Δεδομένου ότι και η ανώτατη φυσική ηγεσία γνωρίζει πλήρως τα ανωτέρω, παρακαλούμε όπως ενισχυθεί άμεσα η Δ.Α. Ρεθύμνης με ΜΟΝΙΜΟ αστυνομικό προσωπικό προς κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων, κατά τις επικείμενες έκτακτες μεταθέσεις, προκειμένου να επανδρωθούν επαρκώς οι ήδη υποστελεχωμένες Αστυνομικές Υπηρεσίες του νομού.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook