Ενώπιον της δικαιοσύνης ο ιερέας που συνελήφθη μετά το κήρυγμα του κατά των μασκών στο 5ο νηπιαγωγείο Ρεθύμνου στα πλαίσια του αγιασμού

Η δίκη αναμένεται να γίνει σήμερα στις 12.30 το μεσημέρι στο δικαστικό μέγαρο Ρεθύμνου με τον ιερέα να κατηγορείται για διέγερση σε ανυπακοή.

Υπενθυμίζεται ότι ο ιερέας συνελήφθη στα πλαίσια του αυτοφώρου, το βράδυ της περασμένης Τρίτης μετά το παραληρηματικού τύπου κήρυγμα, κατά τη διάρκεια αγιασμού στο 5ο νηπιαγωγείο. 

Ο ιερεάς είχε κληθεί να κάνει τον αγιασμό στο 5ο νηπιαγωγείο, όταν άρχισε να ωρύεται κατά των μασκών τονίζοντας ότι θα πάει στα σπίτια γονιών και καθηγητών καθώς έχει αποδείξεις και στοιχεία κατά των μασκών, ενώ άρχισε να κατηγορεί τους διαμαρτυρόμενους γονείς ότι είναι υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα, ο ιερέας ανέφερε ότι τα ΜΜΕ διαδίδουν ψευδείς ειδήσεις και δεν είναι μέσα μαζικής ενημέρωσης αλλά μέσα μαζικής εξαπάτησης. 

"Μην φοράτε μάσκες, είναι αντισυνταγματικό και αν έρθει να σας γράψει ο Αστυνομικός μπορείτε να τον πάτε στο φυσικό δικαστήριο", ανέφερε μεταξύ άλλων. 

Να σημειωθεί ότι ο Ιερατικός Σύνδεσμος της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου σε ανακοίνωσή του διαχώρισε τη θέση του από αυτή του ιερέα.