Ακόμα ένα σχολείο στα Χανιά που μπαίνει σε διαδικασία κατάληψης.

Το 4ο Γενικό Λύκειο Χανίων τελεί σήμερα Παρασκευή (18/9) υπό κατάληψη. Οι μαθητές αποφάσισαν να κλείσουν το σχολείο έχοντας μια σειρά από αιτήματα.

Μερικά από αυτά είναι η πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας, η μείωση του αριθμού των μαθητών σε κάθε τμήμα, η συμπαράσταση προς τους καθηγητές που έγιναν στόχος …βίαιων συμπεριφορών από γονείς, αλλά και να επανενταχθεί το μάθημα του “σχεδίου” στο σχολικό πρόγραμμα.

Υπενθυμίζεται ότι στο ίδιο σχολείο και στο πλαίσιο του αγιασμού την Δευτέρα, λόγω του μεγάλου αριθμού μαθητών (300 και πλέον στο σχολείο), την τελετή παρακολούθησαν εκπρόσωποι των τμημάτων (ανά τριάδες) και όχι το σύνολο των μαθητών.

Αντιπροσωπεία των μαθητών θα μεταβεί στο Δημαρχείο Χανίων το μεσημέρι, για να κοινοποιήσει στον Δήμαρχο Παναγιώτη Σημανδηράκη τα αιτήματα που έχει μαθητική κοινότητα του 4ου Γενικού Λυκείου Χανίων.

Αναλυτικά:

Αγαπητέ κύριε Δήμαρχε,

Εκμέρους του μαθητικού συμβουλίου του 4ου ΓΕΛ Χανίων θέλουμε να εκφράσουμε τα αιτήματα μας  και τις ανησυχίες μας σχετικά με την λειτουργία του σχολείου μας σε καιρό Covid -19 . Η κινητοποίηση μας δεν αποτελεί επίθεση απέναντι στο σχολείο και την δευτεροβάθμια. Αναγνωρίζουμε ότι η αρχή της σχολικής χρονιάς είναι περίοδος οργάνωσης και προσαρμογών και γι αυτό επιθυμούμε να ξεκαθαρίσουμε εξ αρχής τα αιτήματα μας.

Ζητάμε προσωπικό καθαριότητας, ώστε να καλυφθούν οι πρόσθετες ανάγκες λόγω του ιού. Δεν είναι εφικτή η απολύμανση του σχολείου μας από μόνο ένα άτομο.

Στην ατυχή περίπτωση που κάποιος συμμαθητής μας νοσήσει από τον ιό απαιτούμε να μην κλείσει μόνο το τμήμα του αλλά ολόκληρο το σχολείο. Θα πρέπει η ασφάλεια μας και των καθηγητών μας να αποτελεί προτεραιότητα σε αυτούς τους καιρούς.
Η σύσταση τμημάτων από 15 μαθητές και άνω είναι ανεύθυνη και δυσχεραίνεται  το έργο μαθητών και καθηγητών με αποτέλεσμα την μη ορθή διεκπεραίωση του μαθήματος. 

Η ασφάλεια τόσο των μαθημάτων όσο και των καθηγητών πρέπει να θεωρείται δεδομένη και όχι μια ιδέαλιστική και ουτοπική επιδίωξη. Σας καλούμε να στηρίξετε τόσο την δική μας προσπάθεια όσο και των άλλων σχολείων. Και συλλογικά να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και την κοινωνία.

Με εκτίμηση,

Μαθητικό συμβούλιο 4ου ΓΕΛ Χανίων 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook