Η δίκη ξεκίνησε το μεσημέρι στο δικαστικό μέγαρο Ρεθύμνου με τον ιερέα να κατηγορείται για διέγερση σε ανυπακοή.

Μάλιστα, πριν καλά καλά ξεκινήσει η δίκη, ο πρόεδρος της δικαστικής έδρας αναγκάστηκε να διακόψει γιατί ο ιερέας δεν φορούσε μάσκα και αρχικά αρνούνταν να βάλει.

Μετά τις παραινέσεις αλλά και τις προειδοποιήσεις του δικαστηρίου, ο ιερέας έβαλε μάσκα και η δίκη συνεχίζεται κανονικά…

Υπενθυμίζεται ότι ο ιερέας συνελήφθη στα πλαίσια του αυτοφώρου, το βράδυ της περασμένης Τρίτης μετά το παραληρηματικού τύπου κήρυγμα, κατά τη διάρκεια αγιασμού στο 5ο νηπιαγωγείο. 

Ο ιερεάς είχε κληθεί να κάνει τον αγιασμό στο 5ο νηπιαγωγείο, όταν άρχισε να ωρύεται κατά των μασκών τονίζοντας ότι θα πάει στα σπίτια γονιών και καθηγητών καθώς έχει αποδείξεις και στοιχεία κατά των μασκών, ενώ άρχισε να κατηγορεί τους διαμαρτυρόμενους γονείς ότι είναι υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα, ο ιερέας ανέφερε ότι τα ΜΜΕ διαδίδουν ψευδείς ειδήσεις και δεν είναι μέσα μαζικής ενημέρωσης αλλά μέσα μαζικής εξαπάτησης. 

“Μην φοράτε μάσκες, είναι αντισυνταγματικό και αν έρθει να σας γράψει ο Αστυνομικός μπορείτε να τον πάτε στο φυσικό δικαστήριο”, ανέφερε μεταξύ άλλων. 

Να σημειωθεί ότι ο Ιερατικός Σύνδεσμος της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου σε ανακοίνωσή του διαχώρισε τη θέση του από αυτή του ιερέα.

Ένας μοναχός ο οποίος στηρίζει τον κατηγορούμενο, πατήρ Εμμανουήλ, τόνισε ότι “ήρθαμε για να υπερασπιστούμε τον πατήρ Εμμανουήλ για τον αγώνα που κάνει, τον αγώνα που θα έπρεπε να κάνουν όλοι οι Έλληνες. Ο πατήρ Εμμανουήλ βγήκε ευθαρσώς και είπε αυτά που έπρεπε, καθώς αντιπροσωπεύουν την ορθόδοξη πίστη μας και την παράδοση μας. Η χρήση της μάσκα είναι αντισυνταγματική”.  

Δείτε ολόκληρη τη δήλωση του μοναχού:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook