Εμφανίστηκε καθόλου μετανιωμένος – Χαρακτήρισε την απόφαση του προεδρείου παράνομη και δήλωσε ότι θα προβεί σε μηνύσεις

Ένοχο έκρινε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρεθύμνου τον ιερέα που κατά τη διάρκεια αγασμού σε σχολείο προχώρησε σε παραληρηματικού τύπου ομιλία κατά της μάσκας.

Το δικαστήριο επέβαλε στον ιερέα ποινή φυλάκισης εννέα μηνών με τριετή αναστολή.

Ο ιερέας ζήτησε αναβολή λόγω απουσίας της δικηγόρου την οποία ωστόσο δεν έλαβε. Στην απολογία του ο ιερέας ενώπιον του δικαστηρίου είπε:

“Δεν απολογούμαι για τους εξής λόγους: Δεν έκανα κάτι παράνομο, δεν έχω τύψεις και ενοχές, αισθάνομαι περήφανος και δεν ήρθα εδώ να απολογηθώ. Δε μου δώσατε το έννομο δικαίωμά μου της αναβολής ως οφείλατε. Δε μου δώσατε το δίκαιο αίτημά μου να προβώ σε δίκαιη δίκη, εφόσον δεν έιχα τον δικηγόρο μου και τον βασικό μάρτυρα υπεράσπισής μου. Οπότε κ. Πρόεδρε αυτό που κάνετε είναι παράνομο, αντισυνταγματικό, θα προβούμε σε μηνύσεις εις βάρος σας, θα ασκήσουμε έφεση και αυτή τη στιγμή δε δικάζετε εμένα, δικάζετε το δίκαιο, την αλήθεια, τον Θεό, τον Χριστό που έχετε πάνω από εσάς την εικόνα του. Ζητώ την ύστατη στιγμή την αναβολή της δίκης για το καλό σας, γιατί είσαστε δοσίλογοι και σας εκλιπαρώ και την τελευταία στιγμή να μην δικάσετε”. 

Να σημειωθεί ότι ο ιερέας αρνήθηκε αρκετές φορές να βάλει μάσκα εντός της δικαστικής αίθουσας, με αποτέλεσμα να διακόπτεται η διαδικασία κάθε φορά.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook