Ο υφυπουργός Πολιτική Προστασίας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο για τις ηλικίες άνω των 65 ετών

Ο Νίκος Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση του κορονοϊό ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο επιστροφής των SMS, για τις ηλικίες άνω των 65 ετών.

«Θα ήθελα και μια διευκρίνιση σχετικά με τα μέτρα. Στα εργαλεία που αναφέρατε, κύριε Χαρδαλιά, είμαστε κοντά στη χρήση SMS ή ειδικού σημειώματος για τις ηλικίες 65 και άνω, ώστε να τους πείσουμε περισσότερο να παραμένουν στο σπίτι;», ήταν η ερώτηση που δέχθηκε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

«Η χρήση SMS γενικότερα, είτε είναι υπό τη μορφή του 112 ή ο,τιδήποτε άλλο, είναι πάντα ένα εργαλείο το οποίο χρειάζεται να υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να μπορέσει να είναι αποτελεσματικό», ανέφερε αρχικά ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Στη συνέχεια ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας τόνισε: «Προφανώς και είναι ένα εργαλείο δουλειάς. Είναι ένα εργαλείο υπενθύμισης και στη φάση αυτή, είναι ένα εργαλείο που εφόσον φτάσουμε και μπορέσουμε και κατηγοριοποιήσουμε κάποια δεδομένα ή κάποιες κατηγορίες τις οποίες τις παρακολουθούμε καθημερινά, μπορεί και να το χρησιμοποιήσουμε».

Τα νέα μέτρα που θα εφαρμοστούν από τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου έως τις 4 Οκτωβρίου στην Αττική λόγω των αυξημένων κρουσμάτων κορονοϊού ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Στη σημερινή ενημέρωση από την Πολιτική Προστασία για τον κορονοϊό ο Νίκος Χαρδαλιάς έκανε γνωστές τις αποφάσεις της κυβέρνησης για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού στην Αττική, κάτι που είχε προαναγγείλει και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Χαρδαλιάς αρχικά τόνισε πως θα ληφθούν πρόσθετα μέτρα για ευάλωτες ομάδες σε περιοχές της Αθήνας, όπως η μεταφορά ορισμένων ανθρώπων που είναι θετικοί στον κορονοϊό σε ξενοδοχεία καραντίνας.

Αλλαγές υπάρχουν στον ανώτατο αριθμό ατόμων σε ανοιχτούς και κλειστούς χώρους, όπως και στις κοινωνικές εκδηλώσεις, ενώ είναι πλέον υποχρεωτική η τηλεργασία στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα στο 40%.

Τα μέτρα για την Αττική θα ισχύουν από τη Δευτέρα 21/9 έως και την Κυριακή 4/10 και αφορούν:

  • Ανώτατο όρια τα 9 άτομα σε ανοιχτούς και κλειστούς χώρους εκτός από τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος όπως δηλαδή η εστίαση, τα καφέ και τα μπαρ.
  • Τον περιορισμό στον αριθμό προσκεκλημένων σε γάμους, βαφτίσεις, όπως και στις κηδείες στα 20 άτομα.
  • Να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους οι ηλικιωμένοι (από 65 ετών και άνω), να αποφεύγουν την επαφή με άλλα άτομα. Συνίσταται η αποφυγή μετακινήσεων με ΜΜΜ.
  • Διαμονή των ασυμπτωματικών θετικών κρουσμάτων που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες όπως π.χ. οι μετανάστες σε ξενοδοχεία καραντίνας.
  • Αναστολή των συναυλιών όπως και των προβολών στους κλειστούς κινηματογράφους.
  • Υποχρεωτική τηλεργασία στο 40% στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα που εκτελούν εργασίες γραφείου ή εργασίες που μπορούν να εκτελεστούν εξ αποστάσεως.
  • Σε 3 κύματα η προσέλευση των εργαζόμενων στον δημόσιο τομέα στις 7, 8 και 9 το πρωί.
  • Σε 4 κύματα εντός 2ώρου από την έναρξη της εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, όπως και στην αποχώρησή τους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook