Στο 80% φθάνει η συμμετοχή των ιδιωτών επενδυτών στο πρόγραμμα ανταλλαγής των ομολόγων δήλωσε ο επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF) Τσ. Νταλάρα σύμφωνα με τηλεγράφημα του Βloomberg.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Ουάσινγκτον ο επικεφαλής του ΙΙF ανέφερε ότι το σχέδιο ανταλλαγής, όπως ανακοινώθηκε μετά τη σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε στηρίζεται από 40 με 45 τράπεζες οι οποίες κατέχουν το 80% των ομολόγων που μπορούν να ανταλλαγούν.

Στόχος της Ε.Ε είναι να συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα εθελοντικής αλλαγής ομόλογα ονομαστικής αξίας περίπου 205 δισ. ευρώ προκειμένου το Δημόσιο Χρέος της Ελλάδος να περιοριστεί κατά 100 δισ. ευρώ. Για την κάλυψη των επενδυτών που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα ανταλλαγής το πακέτο που συμφωνήθηκε περιλαμβάνει 30 δισ. ευρώ τα οποία θα χρησιμοποιηθούν προκειμένου ένα μέρος των νέων ομολόγων να είναι πλήρως εγγυημένα.

Πάντως οι διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες, στις οποίες συμμετέχει εκτός της Ε.Ε και το Ελληνικό Δημόσιο, για την οριστικοποίηση των όρων ανταλλαγής συνεχίζονται.

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook