Τι ανακοίνωσε από τη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σε παραγωγικού φορείς στο Βελλίδειο κατέθεσε μια δέσμη 11 άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση της έκτακτης ανάγκης στην οποία, όπως είπε, βρίσκεται η χώρα και είναι τα εξής:

-Μέτρο πρώτο : Ενίσχυση του ΕΣΥ άμεσα με 15.000 μόνιμες προσλήψεις.

-Μέτρο δεύτερο : Ενίσχυση των δημόσιων σχολείων, άμεσα, με 15.000 μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών.

-Μέτρο τρίτο : Επιδότηση της εργασίας από το κράτος, για όσο διαρκεί η κρίση. Η πρότασή περιλαμβάνει την κάλυψη από το κράτος του συνόλου των ασφαλιστικών εισφορών και του 40% του μισθού των εργαζομένων, με υποχρέωση καταβολής του υπόλοιπου 60% του μισθολογικού κόστους από την επιχείρηση.

-Μέτρο τέταρτο : Εισόδημα έκτακτης ανάγκης σε όσους έχουν πληγεί οικονομικά από την πανδημία, για όσο διαρκεί η κρίση, 400Euro για το πρώτο ενήλικο μέλος του νοικοκυριού, 200Euro για κάθε πρόσθετο ενήλικο μέλος και 100Euro για κάθε παιδί.

-Μέτρο πέμπτο : Μη-επιστρεπτέα ενίσχυση στις επιχειρήσεις. Όλοι οι έμμεσα ή άμεσα πληττόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι και επιχειρήσεις θα έχουν πρόσβαση σε μη επιστρεπτέα ενίσχυση ύψους 2.000 ευρώ ανά εργαζόμενο, με μέγιστη ενίσχυση ανά επιχείρηση τις 100.000 ευρώ, με μοναδικό κριτήριο τη διατήρηση των θέσεων και σχέσεων εργασίας.

-Μέτρο έκτο : Μείωση ΦΠΑ στην εστίαση στο 6%, για όσο διαρκεί η κρίση.

-Μέτρο έβδομο : Επιδότηση 40% του ενοικίου των πληττόμενων επιχειρήσεων, για όσο διαρκεί η κρίση.

-Μέτρο όγδοο: Επιστροφή στους αγρότες του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο.

-Μέτρο ένατο: Μόνιμη κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για όλα τα εισοδήματα έως 40.000Euro και μείωση των συντελεστών για εισοδήματα από 40.000Euro έως 65.000Euro. Αφορά και τους συνταξιούχους και τους δημόσιους υπαλλήλους.

-Μέτρο δέκατο : Μόνιμη κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.

-Μέτρο ενδέκατο: Μόνιμη μείωση της προκαταβολής φόρου στο 50%.

Ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι δεν πρέπει να χάσουμε μια ακόμα δεκαετία και πως σήμερα ξεκινάει ένας συλλογικός αγώνας για να μπει τέλος στην κατηφόρα και σε αυτόν τον αγώνα έχει θέση κάθε δημοκρατικός άνθρωπος, κάθε προοδευτικός άνθρωπος

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook