Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να υπήρξε μυστική διπλωματία με φόντο την απομάκρυνση του Oruc Reis.

Την επανεκκίνηση των διερευνητικών επαφών χαιρέτισε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχωρεί μέχρι και αυτή την ώρα στο πλαίσιο του Thessaloniki Helexpo Forum.

Δήλωσε ωστόσο ότι η κυβέρνηση οφείλει να παράσχει μια επίσημη ενημέρωση επ’ αυτών. «Ήταν πολύ ευχάριστη η επανεκκίνηση των διερευνητικών επαφών, αλλά υπήρξαν ανταλλάγματα για αυτό;» αναρωτήθηκε με φόντο την απομάκρυνση του τουρκικού ερευνητικού σκάφους Oruc Reis από το νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Παράλληλα ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναρωτήθηκε εάν υπήρξε κάποια συμφωνία στο Βερολίνο αλλά και εάν η ατζέντα των διερευνητικών θα είναι η ίδια με αυτή του 2016 ή όχι.

«Δεν θα υπάρξει κατάληξη μέσω των διερευνητικών» προέβλεψε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε πως «το μεγάλο θέμα είναι ότι δεν μπορείς να απομειώνεις τα επιχειρήματά σου πριν προσφύγεις στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγη». Κατέληξε δε ότι δεν γνωρίζουμε εάν η Τουρκία θα ξαναβγάλει το ερευνητικό σκάφος μετά το πέρας της ευρωπαϊκής συνόδου που θα συζητήσει το ζήτημα των κυρώσεων κατά της γειτονικής χώρας. «Εύχομαι να έχει προβλέψει η κυβέρνηση και αυτό το ενδεχόμενο αλλιώς θα είμαστε συνεχώς με το… πιστόλι στον κρόταφο».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook