Ανακοίνωση απάντηση της Λαϊκής Συσπείρωσης του Δήμου Πλατανιά.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Πλατανιά ανταπαντά σε ανακοίνωση της ΔΕΥΑΒΑ που ανέφερε ότι η συγκεκριμένη παράταξη του ΔΣ Πλατανιά “βρίθει ανακριβειών και λαϊκισμού”.

Στη νέα της ανακοίνωση-απάντηση, η Λαϊκή Συσπείρωση Πλατανιά αναφέρει:

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ της ΔΕΥΑΒΑ στο κείμενο που έδωσε στην δημοσιότητα πριν δυο μέρες το μόνο που ”παρέλειψε” να κάνει ήταν να δώσει ουσιαστικές απαντήσεις στα σοβαρά ζητήματα  και ερωτήματα που απασχολούν τους δημότες μας και που σχετίζονται με την ίδια τη κατάσταση της ΔΕΥΑΒΑ .

Προφανώς στο μακροσκελές κείμενο του είναι φανερός ο εκνευρισμός του και η αυριανιστική λογική που τον χαρακτηρίζουν και δεν του επιτρέπουν, για την διοίκηση τους αλλά και συνολικά για την δημοτική αρχή να αποδέχεται την κριτική της αντιπολίτευσης, να του γίνονται ερωτήσεις και πολύ περισσότερο να του καταθέτουμε προτάσεις και θέσεις.

Τέτοια δείγματα έχει δείξει εξαρχής καθώς επί ένα χρόνο τώρα  αρνείται να μας καλεί στις συνεδριάσεις του Δ.Σ της ΔΕΥΑΒΑ πάρα τα συνεχή έγγραφα αιτήματα μας. Οι λόγοι αντιληπτοί στον κάθε ένα από μας, 

Άραγε έχει κάτι να κρύψει και δεν μας θέλει παρατηρητές στις συνεδριάσεις τους;

Στο κείμενο του , παραμένουν αναπάντητα τα βασικά ερωτήματα που καταθέσαμε και που απασχολούν τους κατοίκους του δήμου μας, κατοίκους που εκτός από υποχρεώσεις προς την ΔΕΥΑΒΑ κ. Πρόεδρε, έχουν και δικαιώματα και απαιτήσεις .

Ξανά ρωτάμε λοιπόν :

1.    Γιατί από το 2009 δεν έχει γίνει καμία αναδιάρθρωση (μείωση) στην τιμολόγηση τουνερού;

2.    Γιατί δεν υπάρχει ακόμα και σήμερα κοινωνικό τιμολόγιο, αλλά συνολικότερα ούτε μια απόφαση ελάφρυνσης των μη προνομιούχων που ζουν τις επιπτώσεις της πανδημίας και της κρίσης.

3.     Ποιος είναι ο αριθμός των οφειλετών προς την ΔΕΥΑΒΑ και πόσο το συνολικό ποσό;

4.    Τι από αυτά αφορούν μικροκαταναλωτές, κατοικίες  και πόσες στρατηγικούς κακοπληρωτές μεγάλο οφειλέτες και μεγαλοεπιχειρηματίες ;

5.    Να μας πείτε πόσα είναι τα ΑΦΜ που έχουν οφειλές έως 1000 ευρώ (μικρό οφειλέτες) και πόσος είναι ο αριθμός όσων έχουν οφειλές πάνω από 1000 ευρώ, το χρονικό διάστημα που τυγχάνουν ασυλίας και ανοχής, και ποια τα συνολικά οικονομικά μεγέθη που συζητάμε;                                                                                                                         Μας γεννιούνται πολλά ερωτηματικά…….

·         Ποιος κρύβει κάτω από το χαλί αυτή την νοσηρή κατάσταση;

Τι ευθύνη φέρει η διοίκηση στην κατάσταση στην Τ.Κ Σκινέ που οι συνολικές της οφειλές προς την ΔΕΥΑΒΑ για το νερό άρδευσης ξεπερνούν της 250.000 ευρώ, ποιοι έθρεψαν αυτήν την κατάσταση;
Όλα αυτά τα χρόνια δεν γνώριζε δημοτική αρχή και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΒΑ για το ότι υπάρχουν δημότες οι όποιοι δεν πληρώνουν τους λογαριασμούς;
Δεν υπήρξε ποτέ και σε κανέναν καμία απολογία σε ότι αφορά την οικονομική κατάσταση της ΔΕΥΑΒΑ; Δεν υπήρξε έλεγχος; Ή απλά για κάποιους λόγους κάποιοι κάνανε τα στραβά μάτια; καθησυχάζοντάς ότι δεν πρόκειται να έχουν επιπτώσεις;
Γιατί ακόμα αναμένουμε την συζήτηση εφ όλης της ύλης στο δημοτικό συμβούλιο για την πορεία της ΔΕΥΑΒΑ;

Στον αντίποδα βέβαια, όλη αυτή την κατάσταση στην διοίκηση, την έχει «εισπράξει» η δημοτική αρχή με μικροπολιτική και μικροεξυπηρετήσεις στην κάλπη.

Τώρα  η απόφαση του Δ.Σ της επιχείρησης και κατ επέκταση και της οικονομικής επιτροπής να εγκρίνει δάνειο στην ΔΕΥΑΒΑ ύψους 433.410  ευρώ μας την ονομάζει’’ μαξιλάρι ‘’, όμως αλήθεια  τότε γιατί πριν 20 μέρες  το πρώτο αίτημα έκανε λόγο για δάνειο ύψους  1.5 εκ ευρώ; 

Είναι φανερό  ότι υπάρχει  σοβαρό θέμα διοίκησης και ευθύνη φέρει τόσο ο ίδιος όσο και ο ίδιος ο δήμαρχος  Πλατανιά  που έχει την πρώτη ευθύνη, Πόσο χαρούμενος μπορεί  να είναι ο δήμαρχος Πλατανιά με την ανακοίνωση του προέδρου του Δ.Σ.της ΔΕΥΑΒΑ ;

Αλήθεια στον δικό σας αξιακό κόσμο αποτελεί υπονόμευση, όταν συντεταγμένα και υπεύθυνα  μια δημοτική παράταξη, παρακολουθεί την δημοτική αρχή ,καταθέτει ερωτήσεις ,δημοσιεύει θέσεις  και προτάσεις, ασκεί έλεγχο και παράλληλα για όλα τα παραπάνω ενημερώνει τους δημότες μας;

κ.Πρόεδρε του Δ.Σ της ΔΕΥΑΒΑ όσο και εάν ενοχλήστε από την υπεύθυνη στάση μας ,εμείς δεν θα σταματήσουμε να δείχνουμε ευαισθησία στα μικρά και μεγάλα προβλήματα της καθημερινότητας του δήμου μας .

Δεν θα σταματήσουμε να είμαστε δίπλα στον μικρομεσαίο αγρότη που τα φέρνει δύσκολα εις πέραν. Δεν θα σταματήσουμε  να είμαστε  δίπλα στους εκατοντάδες άνεργους του τουρισμού στηρίζοντας  τα αιτήματα  τους για μέτρα ελάφρυνσης.

Θα συνεχίσουμε να είμαστε η φωνή των κατοίκων  του Ορθουνίου που δεν έχουν νερό, των Βουκολιών  που συχνά  πίνουν λάσπη, του Δαρμαροχωρίου που πότε – πότε  έχουν νερό, των π. Ρουμάτων που έπρεπε  να περάσουν 2 χρόνια  για να γίνει  το αυτονόητο,που ονομάζετε έργο, η αλλαγή μοτέρ στα Γακιανά , των κατοίκων  του Ροδωπού που 5 χρόνια πάλευαν για το αυτονόητο την επαναλειτουργία  της γεώτρησης  στο Χαρέ.

Τέλος αφήστε την παλαιοκομματική λογική που χαρακτηρίζει την ανακοίνωση  σας και εστιάστε στην ουσία των προτάσεων μας. Άλλωστε  επειδή  συχνά συμπεριφέρεστε με αυριανισμό στο γραπτό σας, όλοι  κάπου ανήκουμε πολιτικά (μην ξεχνάτε ότι υπήρξατε γραμματέας νομαρχιακής κόμματος ), όλων μας από κάπου βαστά η σκούφια μας,μόνο που η δικιά μας είναι στις αξίες και στα οράματα και όχι στην βαρβαρότητα που γνωρίσαμε.

ΥΓ1. Οι συνεχείς αναφορές σας ονομαστικά στον επικεφαλή της Λαϊκής Συσπείρωσης Πλατανιά , μόνο ως έπαινος  εκλαμβάνετε καθώς μάλλον ο ίδιος όσο και η Λαϊκή Συσπείρωση Πλατανιά εκτελούν  άριστα την ευθύνη που μας έδωσε ο κόσμος της περιοχής ,αυξάνοντας τη δυναμική του χώρου μας για να δυναμώσει η αποκάλυψη και να μπουν μπροστά οι ανάγκες μας.

Για την Λαϊκή Συσπείρωση Πλατανιά

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Ανθούσης Δημήτριος

Κουμάκη Αλεξία

Μαριανάκης Στυλιανός

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook