Έναντι «μόλις» 2.734 δολαρίων.

Απογειώνεσαι, κάνεις επτάωρη πτήση για να δεις από ψηλά εκπληκτικά τοπία κι επιστρέφεις… εκεί που ξεκίνησες χωρίς να κατέβεις από το αεροσκάφος. Η νέα “μόδα” που βάζει ο κορονοϊός στο κάδρο και κάνει την αεροπορική εταιρεία Qantas να τρίβει τα χέρια της.

Ο κορονοϊός έχει φέρει τα πάνω – κάτω στις ζωές όλων μας, σε ολόκληρο τον κόσμο. Μέσα σε περίπου 7 μήνες από την αρχή της πανδημίας, ο ιός εξαπλώθηκε ταχύτατα απ’ άκρη σ’ άκρη, κοστίζοντας σχεδόν 1.000.000 (!) ανθρώπινες ζωές και μολύνοντας πάνω από 30.000.000 ανθρώπους.

Τίποτα δεν είναι πια το ίδιο κι αυτό ισχύει και για τις αεροπορικές πτήσεις. Πριν την πανδημία, οι περισσότεροι έβλεπαν τις πτήσεις ως έναν τρόπο για να πάνε από τον έναν προορισμό στον άλλον πιο σύντομα.

Πλέον όμως κι αυτό ακόμη άλλαξε! Και ο κορονοϊός κάνει πια πραγματικότητα το “σημασία έχει το ταξίδι κι όχι ο προορισμός“!

Η τάση, λοιπόν, αλλάζει και η νέα “μόδα” έχει να κάνει με την εμπειρία της πτήσης, από την στιγμή της απογείωσης, το… χάζεμα απίστευτων τοπίων από ψηλά, μέχρι και την προσγείωση… από εκεί που ξεκίνησες. Μια πτήση στο πουθενά (!) αφού η αεροπορική εταιρεία Qantas “ξεπούλησε” σε 10 λεπτά μια πτήση με μοναδικό σκοπό αυτό που προαναφέραμε: Δηλαδή απλά… για να πετάξεις, να δεις τα τοπία και να επιστρέψεις!

“Είναι ίσως η πτήση που ξεπούλησε πιο γρήγορα από ποτέ στην ιστορία της Qantas” λέει ο CEO της εταιρείας, Alan Joyce. “Οι άνθρωποι είναι προφανές ότι έχουν επιθυμήσει την εμπειρία μιας πτήσης κι αν η ζήτηση είναι μεγάλη, σίγουρα θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο να προγραμματίσουμε κι άλλες τέτοιες μέχρι να ανοίξουν ξανά τα σύνορα”, συνεχίζει.

Αυτή είναι η πτήση… στο πουθενά

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η αμερικανική έκδοση του CNN, η πτήση θα είναι διάρκειας επτά ωρών και θα κάνει έναν τεράστιο κύκλο ξεκινώντας από το Queensland της Αυστραλίας.

Από… ψηλά, οι επιβάτες θα μπορούν να δουν από το λιμάνι του Σίδνεϊ μέχρι τον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο, που… όπως λέει το όνομά του, είναι ο μεγαλύτερος κοραλλιογενής ύφαλος στον κόσμο.

Το αεροσκάφος θα “κατέβει” χαμηλότερα όταν θα περνά από συγκεκριμένα σημεία – ορόσημα όπως το εκπληκτικό Ουλουρού…και την παραλία Bondi.

Κατά την διάρκεια της πτήσης, μάλιστα, οι υπεύθυνοι υπόσχονται διασκέδαση κι έναν σελέμπριτι – έκπληξη για παρέα. Το ταξίδι θα γίνει με ένα Boeing 787 της Qantas το οποίο χρησιμοποιείται συνήθως για υπερατλαντικές πτήσεις και με τα μεγάλα του παράθυρα ενδείκνυται για… να βλέπεις αξιοθέατα από τα 30.000 πόδια.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook