Ανάρτηση – ανακοίνωση της αντιδημάρχου Παιδείας του Δήμου Σφακίων.

Ουσιαστικά η αντιδήμαρχος Σφακίων κ. Αφροδίτη Σφηνιά αντιτίθεται σε ανακοίνωση της ΕΛΜΕ, με θέμα την τοποθέτηση αναπληρωτών καθηγητών της α φάσης.

Αναλυτικά η ανάρτηση της αντιδημάρχου Σφακίων που τονίζει ότι τα σχολεία στα Σφακιά στελεχώθηκαν φέτος πολύ νωρίς, με αναπληρωτές καθηγητές:

Μετά λύπης μου ανέγνωσα σήμερα την ανακοίνωση διαμαρτυρίας που εξέδωσε η ΕΛΜΕ Χανίων, όσον αφορά στη τοποθέτηση αναπληρωτών καθηγητών της α φάσης.

Το ύψιστο αγαθό της παιδείας για τα δυσπρόσιτα,απομακρυσμενα σχολεία τα τελευταία χρόνια ήταν άπιαστο όνειρο!
Πέρυσι τα παιδια της γ λυκείου Σφακιών έδωσαν εξετάσεις χωρίς να έχουν διδαχθεί ούτε μια ώρα στις σχολικές αίθουσες εξεταζόμενα μαθήματα πανελληνίων!

Φέτος υστερα απο τη συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ Χανίων που έλαβε χώρα την Παρασκευή 18/9 τοποθετηθηκαν κατά προταιρεοτητα αναπληρωτές στα απομακρυσμενα σχολειά, μεταξύ των οποίων κ των Σφακιών .Για πρώτη φορά ύστερα από χρονια το γυμνασιο κ λύκειο Σφακιων στελεχωνεται Σεπτέμβριο μήνα κ λυπάμαι βαθύτατα που εκπαιδευτικοι ξεσηκώνουν θύελλα αντιδράσεων για τα αυτονόητα!

Νιώθω έντονα την ανάγκη να ευχαριστήσω θερμά τον προϊστάμενο της δευτεροβαθμιας Χανίων κ.Μανωλη Τζανάκη για την ευαισθησία με την οποια προσέγγισε το φλέγον ζήτημα της επάνδρωσης ενός σχολείου που χρόνο με το χρόνο εχανε τη δυναμική του.

Το μοναδικό εκπαιδευτικό ιδρυμα μέσης εκπαίδευσης που καλύπτει ένα δημο που απέχει 75 χιλιόμετρα από το αστικό κέντρο των χανιων κ που φοιτούν παιδια τα οποία αγωνίζονται στο στίβο των πανελληνίων μόνο με τη βοήθεια του δημοτικού φροντιστηρίου.

Είναι χρέος της πολιτείας να τα στηρίζει κ ήταν ιδιαιτερως ενθαρρυντικό κ παρήγορο που φέτος το έπραξε!
Οποιαδήποτε διαμαρτυρία θεωρώ ότι αποσκοπεί σε προσωπικό όφελος κ υπονομεύει τη δημοσια δωρεάν παιδεια!

Με εκτίμηση
Αφροδιτη Σφηνιά
Αντιδήμαρχος παιδείας Σφακιων

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook