Πρωτότυπη πρόταση για απολαυστικό βραδινό.

Υλικά

  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας, κομμένο σε λεπτές λωρίδες
  • 1/2 κ. γλ. αλάτι
  • 1/2 κ. γλ. μαύρο πιπέρι
  • 1/2 κ. γλ. πάπρικα
  • 1/2 κ. γλ. τσίλι σε σκόνη
  • 1/2 κ. γλ. κρεμμύδι σε σκόνη
  • 1/2 κ. γλ. σκόρδο σε σκονη
  • 1/2 κ. γλ. αποξηραμένο θυμάρι
  • 1/2 κ. γλ. αποξηραμένο βασιλικό
  • 1/2 κ. γλ. αποξηραμένη μαντζουράνα
  • 3 κ. σ. λάδι
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές λωρίδες
  • 85 γρ. ελβετικό τυρί σε λεπτές φέτες
  • 4 ψωμάκια ατομικού σάντουιτς κομμένα στη μέση

Εκτέλεση

  • Τοποθετήστε το κρέας σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε καλά το αλάτι με το πιπέρι, την πάπρικα, το τσίλι, την σκόνη κρεμμυδιού, την σκόνη σκόρδου, το θυμάρι, την μαντζουράνα και το βασιλικό.
  • Πασπαλίστε το κρέας με το μείγμα μπαχαρικών.
  • Ζεστάνετε την μισή ποσότητα λαδιού σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.
  • Σοτάρετε το κρέας κατά βούληση (αναλόγως πόσο ψημένο σας αρέσει το μοσχάρι) και αφαιρέστε από το τηγάνι.
  • Ζεστάνετε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι και την πράσινη πιπεριά.
  • Προθερμάνετε τον φούρνο και χωρίστε το κρέας σε τέσσερις μερίδες.
  • Τοποθετήστε την κάθε ποσόσητα κρέατος στο μισό από τα ψωμάκια και από πάνω βάλτε το κρεμμύδι, τις πιπεριές και το τυρί.
  • Βάλτε τα ψωμάκια σε μια λαδόκολλα, τοποθετήστε στο φούρνο και ψήστε μέχρι να λιώσει το τυρί.
  • Καλύψτε με το υπόλοιπο μισό από τα ψωμάκια και σερβίρετε.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook