Ποια είναι και πώς μπορείς να τα αποφύγεις για να κάνεις τα χείλη σου να δείχνουν ακόμα πιο όμορφα.

Για πολλές γυναίκες, το κραγιόν είναι το αγαπημένο κομμάτι του μακιγιάζ τους- και πράγματι, ένα κραγιόν σε έντονο χρώμα μπορεί να μεταμορφώσει ένα ολόκληρο look χωρίς να χρειαστεί να προσθέσεις τίποτα άλλο. 

Και μπορεί να ξοδεύεις χρόνο στην επιλογή του χρώματος που θα αναδείξει ιδανικά το πρόσωπο, το outfit αλλά και τη διάθεσή σου, αλλά η μισή ουσία βρίσκεται στο πώς το εφαρμόζεις. Συγκεκριμένα, η λάθος εφαρμογή, μπορεί να κάνει το κραγιόν να διαρκεί λιγότερο, να φαίνεται θαμπό ή ακόμα και να σε μεγαλώνει. 

Η make-up artist Diane Kendal εξηγεί τα λάθη που πρέπει να αποφεύγεις, για ένα τέλειo look. 

Τονίζεις υπερβολικά το περίγραμμα

“Το σκούρο lip liner μπορεί να τονίζεις τις γραμμές του προσώπου και τις όποιες ρυτίδες μπορεί να υπάρχουν. Προτίμησε να τονίσεις τα μάτια σου και χρησιμοποίησε λιγότερο έντονες και ‘σκληρές’ γραμμές για τα χείλη”. 

Χρησιμοποιείς το λάθος μολύβι χειλιών

“Πολλές γυναίκες χρησιμοποιούν πιο σκούρο μολύβι χειλιών από ότι πρέπει, γι΄ αυτό κι εγώ προτιμώ μολύβια χειλιών σε nude αποχρώσεις- σκούρες ή ανοιχτές. Έτσι, είναι πραγματικά δύσκολο να κάνεις λάθος”. 

Φοράς πολύ ματ κραγιόν

“Υπάρχουν κραγιόν που στεγνώνουν πολύ, με αποτέλεσμα να τονίζουν τις γραμμές σου και να μην κολακεύουν τα χείλη σου. Επίλεξε ματ κραγιόν που ενυδατώνουν για ένα πιο φυσικό και υγιές αποτέλεσμα”. 

Δεν βάζεις highlighter

Συνήθως, προσθέτουμε έξτρα λάμψη στα χείλη με lip gloss, αλλά η Kendal προτείνει να χρησιμοποιήσουμε το highlighter (ιδανικά σε υγρή μορφή) στη μέση των χειλιών, ώστε να δείχνουν πιο γεμάτα και φυσικά. 

Δε βάφεσαι ανάλογα με το χρώμα του δέρματός σου

“Μια γυναίκα με πολύ ανοιχτόχρωμο δέρμα είναι καλύτερο να αποφεύγει τα πολύ σκούρα κραγιόν ή τις αποχρώσεις με μεγάλη περιεκτικότητα σε μπλε γιατί θα την κάνει να δείχνει χλωμή, σε αντίθεση με τα πιο ανοιχτά χρώματα αλλά και το κόκκινο. Αντίθετα, μια γυναίκα με πιο σκούρο δέρμα μπορεί να αναδείξει καλύτερα τις σκούρες αποχρώσεις”. 

Δεν δοκιμάζεις πριν αγοράσεις

Είναι απαραίτητο να δοκιμάζεις τα κραγιόν- αν όχι στα χείλη, τουλάχιστον στο χέρι σου. Μόνο έτσι θα καταλάβεις αν η απόχρωση και η υφή ταιριάζει στο δέρμα σου. Επιπλέον, η Kendal συμβουλεύει να μη φοβάσαι να παίξεις με τα χρώματα και να τα συνδυάσεις μεταξύ τους. 

Δεν “κλέβεις” το σχήμα των χειλιών σου

Αν τα χείλη σου δεν έχουν το ιδανικό σχήμα που θα ήθελες, μπορείς εύκολα να το “διορθώσεις” χρησιμοποιώντας ένα nude μολύβι χειλιών, ώστε να φαίνονται φυσικά. 

Ξεχνάς να ενυδατώνεις τα χείλη σου

Τα χείλη σου χρειάζονται διαρκή ενυδάτωση, ιδιαίτερα το χειμώνα αφού το κρύο τα ξεραίνει. Μην παραλείπεις ποτέ το lip balm και, όταν δεν φοράς κραγιόν, ανανέωσέ το συχνά μέσα στην ημέρα. Επίσης, μην εφαρμόζεις το κραγιόν πριν τα χείλη σου απορροφήσουν το lip balm, γιατί έτσι θα επηρεάσεις τη σταθερότητά του. 

madamefigaro.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook