Ανάστατη η Ρόδος από τις αλλεπάλληλες καταγγελίες. Ο γυναικολόγος ενώπιον της δικαιοσύνης. Στόματα που έμεναν κλειστά για χρόνια, αρχίζουν να ανοίγουν…

Την εμπειρία της, από τον γυναικολόγο που κατηγορείται από ασθενείς του για βιασμό αλλά και διάφορες άλλες ασελγείς πράξεις που φέρεται να διέπραξε σε βάρος τους, περιγράφει μία 40χρονη αλλοδαπή, η οποία αναφέρει χαρακτηριστικά ότι σε εκείνη την εξέταση από τον γιατρό «ο φόβος και η ντροπή την κυρίευσε και δεν έχει μπορέσει ακόμη και σήμερα μετά από σχεδόν τέσσερα χρόνια να το ξεπεράσει, ενώ δεν έχει καταφέρει να βρει το κουράγιο να επισκεφθεί ξανά γυναικολόγο»!

Η γυναίκα, στην οποία συνέβη το περιστατικό, σύμφωνα με τις δηλώσεις της, πριν από τέσσερα χρόνια, έχει ήδη προσφύγει στη δικαιοσύνη και καλεί και άλλες γυναίκες που πιθανώς να έχουν βιώσει κάτι παρόμοιο, να βρουν τη δύναμη να μιλήσουν. Η 40χρονη αλλοδαπή, διαμένει στο νησί καθώς έχει παντρευτεί ένα ντόπιο και δέχτηκε  να μιλήσει αναφορικά με τα όσα έχει και η ίδια βιώσει από τον γιατρό κατά τη διάρκεια εξέτασης που της έκανε πριν από τέσσερα χρόνια.

Όπως η ίδια αναφέρει, η δική της περίπτωση καταγράφεται το 2016 και μάλιστα στη μήνυση που έχει ήδη υποβάλει στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου δια της συνηγόρου της, περιγράφει τις δύσκολες στιγμές που πέρασε κατά τη διάρκεια της εξέτασής της από τον γιατρό. Σύμφωνα με τα λεγόμενά της,  «ήταν από τις χειρότερες στιγμές της ζωής της», καθόσον ενώ είχε παρουσιάσει σοβαρή αιμορραγία και χρειαζόταν άμεση επέμβαση, ο γιατρός κατηγορείται ότι προέβη σε διάφορες πράξεις σεξουαλικού περιεχομένου, παρά τη θέλησή της.

Η 40χρονη είπε επίσης ότι τη δεδομένη στιγμή είχε βρεθεί σε τραγική θέση καθόσον το χειρουργείο ήταν επείγον και τον είχε ιατρικά απόλυτη ανάγκη. Ο φόβος και η ντροπή την κυρίευσε και δεν έχει μπορέσει ακόμη και σήμερα μετά από σχεδόν τέσσερα χρόνια να το ξεπεράσει, ενώ δεν έχει καταφέρει να βρει το κουράγιο να επισκεφθεί ξανά γυναικολόγο!

Η ίδια πρόσθεσε ότι “τόσα χρόνια το έκρυβε μέσα της από φόβο και ντροπή, για αυτό που της συνέβη”. Η καταγγελία της 55χρονης όμως, της έδωσε κουράγιο και δύναμη να μιλήσει, ένιωσε ότι δεν είναι μόνη της, η φωνή της ενώθηκε και με άλλες κοπέλες που μέχρι χθες δεν γνωρίζονταν.

Μόλις διάβασε τις λεπτομέρειες της καταγγελίας της 55χρονης στον Τύπο, είπε ότι συγκλονίστηκε και ήταν σαν να ξαναζούσε το ίδιο μαρτύριο με τότε!  Η 40χρονη και άλλες δύο γυναίκες έχουν ήδη προχωρήσει σε κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς και τα μηνύματα που δέχεται στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης από άγνωστες κοπέλες είναι πάρα πολλά, όπως είπε στη «Ροδιακή», ενώ συγκεντρώνει στοιχεία ώστε να τα καταθέσει στην εισαγγελία, καθώς,  όπως δήλωσε: «υπάρχουν και άτομα που ακόμη και τώρα φοβούνται να μιλήσουν».

Υπενθυμίζεται πως ήδη προχθές κατατέθηκαν σε βάρος του γιατρού, άλλες τρεις μηνύσεις, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες,  τις αμέσως επόμενες ημέρες  θα κατατεθεί συμπληρωματική αίτηση στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου με την οποία θα ζητείται να καταθέσουν ως μάρτυρες υποστήριξης της κατηγορίας στην πρώτη μήνυση (αυτή της 55χρονης) και άλλες συμπολίτισσές μας (τουλάχιστον τέσσερις).

Οι γυναίκες αυτές, ηλικίας από 19 έως και 40 ετών  έχουν εκφράσει τη βούληση να συμπεριληφθούν ως μάρτυρες κατηγορίας στην υπόθεση του γιατρού, προκειμένου με τις καταθέσεις που θα δώσουν να καταγγείλουν και αυτές από την πλευρά τους, τα όσα έχουν βιώσει.

Σημειώνεται ότι στη μήνυσή της η 55χρονη αναφέρει ότι το περιστατικό στο πρόσωπό της έγινε την 1η Ιουνίου 2020, ενώ οι λοιπές τρεις γυναίκες ηλικίας από 35 έως 40 ετών στις δικές τους μηνύσεις (προχθές), αναφέρουν παρόμοια περιστατικά με της 55χρονης, που φέρονται να έγιναν σε βάρος τους από τον γιατρό, το χρονικό διάστημα από το 2016 έως και το 2020, κατά τη διάρκεια επισκέψεών τους για εξετάσεις και για αυτά ζητούν την ποινική δίωξη του γυναικολόγου.

Σε κάθε περίπτωση το όλο θέμα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις στην τοπική κοινωνία και αναμένεται πλέον η εξέλιξη να δοθεί από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου στην οποία έχουν κατατεθεί οι μηνύσεις και όλα τα στοιχεία που αφορούν την υπόθεση.

Πηγή: rodiaki.gr

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook