Παράσταση διαμαρτυρίας ΕΛΜΕ και καθηγητών στην Β' βάθμια εκπαίδευση Χανίων.

Παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, παρόντος φυσικά και του προϊσταμένου Μανώλη Τζανάκη πραγματοποήσε σήμερα το πρωί η ΕΛΜΕ Χανίων. που σε ανακοίνωσή της καταγγέλλει αυταρχισμό και αυθαιρεσίες στις τοποθετήσεις αναπληρωτών.

Όπως τονίζει στην ανακοίνωσή της ΕΛΜΕ, "η πλειοψηφία του ΠΥΣΔΕ Χανίων προχώρησε την Παρασκευή 18/9 σε μια ακραία επίδειξη αυταρχισμού τοποθετώντας τους αναπληρωτές της 1ης φάσης, χωρίς κανένα απολύτως κριτήριο, ανατρέποντας μια κατάκτηση χρόνων στα Χανιά".

Μάλιστα, στην παραστάση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε το πρωί στα γραφεία της Β' βάθμιας, στην τοποθέτηση του ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Χανίων κ. Γιάννης Κυριακάκης επεσήμανε ότι, "οι τοποθετήσεις αναπληρωτών είναι άκυρες.Τα κενά στα Χανια είναι 100, τη στιγμή που παίρνεις 29 αναπληρωτές θα τους τραβάνε οι Δήμαρχοι και οι Διευθυντές από δω και από κει ποιος θα τους πρωτοπάρει. Θα τσακώνονται τα Σφακιά με το Σέλινο, ο Αποκόρωνας με την Κίσαμο".


Μάλιστα οι καθηγητές τονίζουν ότι σε ΠΥΣΠΕ και ΠΥΣΔΕ άλλων περιοχών στην  Ελλάδα δεν λειτούργησαν έτσι. "Πρέπει να πάρουν πίσω όλες τις τοποθετήσεις και να ξαναγίνουν από την αρχή. Να δούμε ποια είναι τα κενά", προσθέτει ο κ. Κυριακάκης. 

Σημειώνεται ότι στα Χανιά κλήθηκαν στις δύο φάσεις 100 αναπληρωτές και μένουν 70 ακόμα κενές θέσεις καθηγητών.

Επιλογή από τους πίνακες ζητούν οι αναπληρωτές, τι λέει ο προϊστάμενος της Β' βάθμιας Χανίων

Από την πλευρά του ο κ. Μανώλης Τζανάκης τόνισε, "ότι οι επιλογές έγιναν βάσει των αναγκών ορισμένων περιοχών και οι οποίες έπρεπε να στελεχωθούν με καθηγητές. Πρώτη και δεύτερη φάση θα συνεξεταστούν με βάσει την ιεράρχηση των πανελλαδικών εξεταζόμενων μαθημάτων".

Από την άλλη οι καθηγητές μιλούν για "κατάπατηση" της διαδικασίας αφού δεν τηρείται η σειρά των πινάκων.

Όπως επίσης υποστηρίζει μεταξύ άλλων η ΕΛΜΕ, το αποτέλεσμα των παραπάνω είναι "να έχουν αφήσει κενά στο κέντρο της πόλης των Χανίων για να τις καταλάβουν αναπληρωτές της 2ης φάσης, πριμοδοτώντας έτσι έναν εσωτερικό εμφύλιο μεταξύ των εκπαιδευτικών". Μάλιστα μεταξύ των εκπαιδευτικών αναφέρεται ότι με τη λογική αυτής της επιλογής, αναδεικνύονται οι "πελατειακές σχέσεις".

"Οι αναπληρωτές τοποθετούνται τόσα χρόνια, στις περιοχές με βάσει τον πίνακα. Και αυτό δεν τηρήθηκε. Ζητάμε δικαιοσύνη και αξιοκρατία", ανέφεραν οι αναπληρωτές καθηγητές που βρέθηκαν το πρωί στη Β' βάθμια, ορισμένοι εκ των οποίων είναι σχεδόν μια δεκατία σε αυτό το καθεστώς".

"Θα είμαι σε Καστέλι και Σφακιά"

Χαρακτηρική μάλιστα, η περίπτωση αναπληρώτριας καθηγητρίας από την Αλεξανδρούπολη, οικονομολόγος στην ειδικότητα, που καλείται να καλύψει τα κενά δυο περιοχών, σε απόσταση μεταξύ των, στα Χανιά."Απάνθρωπη τοποθέτηση. Θα χρειαστεί να πηγαίνω δύο μέρες στα Σφακιά και τρεις στο Καστέλι Κισάμου. Όλη μέρα θα είμαι στον δρόμο. Δεν ξέρω πού θα βρω σπιτι", τονίζει η κ. Ευγενία Ρηγοπούλου.

"Όποιος αγαπάει τα παιδιά θα πρέπει να διορίζει τόσους καθηγητές, όσα είναι τα κενά. Και οι διορισμοί να είναι μόνιμοι. Η λογική να φέρνουμε λίγους καθηγητές και να τους τραβάνε από δω και από κει είναι προσβολή για το επάγγελμά μας", ανέφερε κλείνοντας στο Flashnews o πρόεδρος της ΕΛΜΕ Χανίων.

Σημειώνεται ότι οι καθηγητές και η ΕΛΜΕ Χανίων συνεχίζουν την παράσταση διαμρτυρίας στη Β' βάθμια, παρόλο που ολοκληρώθηκε η συζήτηση με τον προϊστάμενο κ. Μανώλη Τζανάκη, αφού ζητούν, σήμερα, να γίνουν δεκτά τα αιτήματά τους.