Η Ντάουνινγκ Στριτ διαψεύδει ταξίδι Τζόνσον στην Ιταλία για να βαφτίσει τον γιο του

Το ενδεχόμενο νέου εθνικού lockdown εξετάζει ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον καθώς επιταχύνεται η διάδοση του νέου κορονοϊού στη χώρα.

Τα νέα κρούσματα Covid-19 αυξάνονται κατά τουλάχιστον 6.000 την ημέρα στη Βρετανία, σύμφωνα με τα δεδομένα, οι εισαγωγές στα νοσοκομεία διπλασιάζονται κάθε οκτώ ημέρες και το σύστημα των διαγνωστικών τεστ δέχεται μεγάλη πίεση.

«Είμαστε σίγουρα σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή σήμερα το πρωί» δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky ο υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς. «Είναι σαφές πως βρισκόμαστε μόλις λίγες εβδομάδες πίσω απ’ αυτό που βλέπουμε αλλού στην Ευρώπη». «Είναι πολύ σημαντικό να κάνουμε ό,τι μποροούμε για να αντεπεξέλθουμε σ’ αυτό», δήλωσε ο Σαπς. «Θα ακούσουμε από άλλους, του πρωθυπουργού περιλαμβανομένου, σχετικά με τα προτεινόμενα επόμενα βήματα».

Ο Κρις Γουίτι, ο αρχίατρος της κυβέρνησης, και ο Πάτρικ Βάλανς, ο επικεφαλής επιστημονικός σύμβουλος, πρόκειται να δώσουν συνέντευξη Τύπου σήμερα στις 13:00 (ώρα Ελλάδας), όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

«Η τάση στο Ηνωμένο Βασίλειο οδεύει προς τη λάθος κατεύθυνση και βρισκόμαστε σ’ ένα κρίσιμο σημείο στην πανδημία» δήλωσε ο Γουίτι. «Εξετάζουμε τα δεδομένα για να δούμε πώς θα διαχειρισθούμε τη διάδοση του ιού πριν από τη χειμερινή περίοδο, κατά την οποία αναμένουμε ότι θα αντιμετωπίσουμε πολλές προκλήσεις».

Η Ντάουνινγκ Στριτ διαψεύδει ότι ο πρωθυπουργός Τζόνσον επισκέφθηκε το περασμένο σαββατοκύριακο την Ιταλία

Η Βρετανία διέψευσε σήμερα δημοσίευμα εφημερίδας ότι ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον επισκέφτηκε την Ιταλία το περασμένο σαββατοκύριακο λέγοντας ότι δεν έχει επισκεφθεί την χώρα τους τελευταίους μήνες.

Η ιταλική εφημερίδα La Repubblica έγραψε ότι ο Τζόνσον εθεάθη στην Περούτζα από τις 11 ως τις 14 Σεπτεμβρίου, επικαλούμενη ανακοίνωση του αεροδρομίου της πόλης.

Το ρεπορτάζ ανέφερε ότι είχε ταξιδέψει εκεί για να βαφτίσει το μικρότερο παιδί του, τον Γουίλφρεντ.

«Αυτό το δημοσίευμα είναι απολύτως ανακριβές. Ο πρωθυπουργός δεν έχει ταξιδέψει στην Ιταλία τους τελευταίους μήνες. Όποιος δημοσιεύει αυτούς τους ισχυρισμούς επαναλαμβάνει ένα ψεύδος» ανακοίνωσε ένας εκπρόσωπος του πρωθυπουργικού γραφείου στην Ντάουνινγκ Στριτ.

Νωρίτερα και ο βρετανός υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς είχε χαρακτηρίσει ψευδές το δημοσίευμα.

«Απ΄ό,τι αντιλαμβάνομαι είναι απολύτως αναληθές. Το εξακρίβωσα σήμερα το πρωί και πρόκειται για ένα εσφαλμένο ρεπορτάζ» δήλωσε ο υπουργός.

ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook