Το Δ.Σ του Σωματείου Επισιτισμού Ν. Χανίων πραγματοποίησε στις 21/7/2020 παρέμβαση στη ΔΕΗ Χανίων από κοινού με τα Σωματεία Ιδ. Υπαλλήλων, Τροφίμων και Ποτών, Κατασκευών, το Σύλλογο Εστίασης καθώς και την Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Χανίων.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση:

Ο Διευθυντής της ΔΕΗ κ. Πατεράκης δεσμεύτηκε ότι θα μεταβιβάσει το υπόμνημα μας στην Κεντρική Διοίκηση της ΔΕΗ στο Ηράκλειο Κρήτης. Από τη μεριά του κλάδου των κατασκευών ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μανώλης Ξανθουδάκης επισήμανε ότι: “ και η ΔΕΗ σαν εταιρεία δεν ξέχασε να ανεβάσει τιμολόγια της κάνοντας αυξήσεις τα τελευταία 6 χρόνια ξεχνώντας ότι εργαζόμενοι και μεγαλοεργοδότες δεν πληρώνουμε τα ίδια”. Από τα Σωματείου Ιδ. Υπαλλήλων  η πρόεδρος Μαριάτζελα Χαλακατεβάκη και αντίστοιχα ο πρόεδρος του Σωματείου Τροφίμων και Ποτών Νίκος Τσουπάκης έκαναν καθαρό ότι είναι άμεση ανάγκη να παρθούν μέτρα ώστε να διαγραφούν τα χρέη των εποχικά εργαζόμενων που πλήττονται όπως τα μέλη των σωματείων τους, οι εργαζόμενοι στο αεροδρόμιο, οι υπάλληλοι τουριστικών γραφείων κλπ. Επιπλέον τόνισαν ότι θα υπερασπιστούν κάθε προσπάθεια διακοπής ρεύματος εργαζόμενου όποτε και αν χρειαστεί.

Ο πρόεδρος του Σωματείου στον Επισιτισμό, Ιωσήφ Αποστολάκης δήλωσε ότι : “Ζητάμε  να μην κοπεί το ρεύμα κανενός προϋποθέσεις εργαζομένου αλλα και να διαγραφούν τα χρέη σε ΔΕΗ νερό ΔΕΚΟ , ΟΤΕ όλων των εποχικά εργαζομένων. ”,

Τόνισε ακόμα ότι η κατάσταση, όταν κόβεται το ρεύμα σε εργαζόμενους και για να γίνει κάποια διευκόλυνση, απαιτεί ικεσίες, είναι απαράδεκτη: “Αφορμή δόθηκε από την κοπή του ρεύματος στον συνάδελφο την περασμένη εβδομάδα. Χαιρόμαστε για την επανασύνδεση, αλλά αυτό δεν πρέπει να δημιουργεί αυταπάτες στον κλάδο των εργαζομένων. Δεν θεωρούμε ότι πρέπει σε κάθε τέτοια περίπτωση  να παρακαλούμε και να ικετεύουμε είτε τη ΔΕΗ ή την κυβέρνηση για να καλύψει την ανάγκη του κάθε εργαζόμενου. Είναι πολιτική απόφαση που πρέπει να λάβει η κυβέρνηση, δεν παρακαλάμε. Είμαστε εργαζόμενοι, είμαστε αυτοί που εργαστήκαμε για όλον αυτόν τον πλούτο όλα αυτά τα χρόνια και δε θα σταματήσουμε σε καμία περίπτωση να το φωνάζουμε και να το διεκδικούμε. Δεν θα συρόμαστε οι εργαζόμενοι ως ικέτες για να μη μας κοπεί το ρεύμα.”

Διεκδικούμε :

  • ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΣΣΕ. ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ
  • ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΚΟΠΗ ΣΕ ΣΠΙΤΙ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ.
  • ΑΚΥΡΩΣΗ ΧΡΕΩΣΕΩΝ ΣΕ ΔΕΗ ,ΝΕΡΟ , ΤΗΛΕΦΩΝΟ, ΕΦΟΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΠΛΗΣΤΕΙΡΙΑΣΜΩΝ.
  • ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΩΡΟ ΔΟΥΛΕΙΑΣ.
  • AΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΠΟΧΙΚΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ.
  • ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ ΚΑΙ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΙΚΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.

Είναι επιτακτική ανάγκη να συνεχίσουμε και να κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις μας.

Δυναμώνουμε το Σωματείο μας με νέες εγγραφές

Κάθε Τετάρτη 17:00-20:00 και κάθε Σάββατο 11:00 με 13:00 το πρωί στο 2ο  όροφο του Εργατικού Κέντρου Χανίων


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook