Πρωτόκολλο Συνεργασίας μεταξύ Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών σε ΠΜΣ Ειδικής Αγωγής

Στην ανάπτυξη μιας σημαντικής συνεργασίας μεταπτυχιακών σπουδών προχώρησαν το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, μετά από απόφαση των θεσμικών τους οργάνων και την υπογραφή του σχετικού πρωτοκόλλου από τους δύο Πρυτάνεις, κ.κ Μ.-Α. Δημόπουλο και Κ. Γουλιάμο.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του εξ αποστάσεως ΠΜΣ του Τμήματος Επιστημών της Αγωγής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστήμιου Κύπρου, με τίτλο: «ΜΑ Επιστήμες της Αγωγής: Ειδική (Ενιαία) Εκπαίδευση», το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών αναλαμβάνει την πραγματοποίηση της διά ζώσης Πρακτικής Άσκησης των φοιτητριών/των.

Ειδικότερα, το Πρόγραμμα της Πρακτικής Άσκησης περιλαμβάνει: α) εργαστηριακά σεμινάρια από ειδικούς σε θέματα εκπαίδευσης μαθητών με αναπηρία, ενταξιακής εκπαίδευσης, διάγνωσης και αξιολόγησης ειδικών εκπαιδευτικών αναγκών, ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων και εκπαίδευσης ευάλωτων κοινωνικά ομάδων, β) επισκέψεις σε δομές εκπαίδευσης που φοιτούν μαθητές με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή άλλες ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, γ) εποπτεία σε ομάδες, κ.ά.

Όπως επισημαίνει ο Διευθυντής του ΠΜΣ, Καθηγητής Μ. Βρυωνίδης, Κοσμήτορας της Σχολής Ανθρωπιστικών, Κοινωνικών και Επιστημών της Αγωγής στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, με αυτή τη διαπανεπιστημιακή σύμπραξη «ενδυναμώνεται η συνεργασία μεταξύ των δύο οργανισμών επί ενός προγράμματος που δημιουργεί προστιθέμενη ακαδημαϊκή αξία».

Μέσα από την κοινή εργασία και την από κοινού αξιοποίηση υποδομών και τεχνογνωσίας για την υλοποίηση του προγράμματος, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών – ένα εκ των 400 κορυφαίων στον κόσμο – και το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου – ένα εκ των 101+ κορυφαίων στην καινοτομία διεθνώς – επιτυγχάνουν τη διαπανεπιστημιακή προαγωγή της διδασκαλίας και της έρευνας, αλλά και την ανάπτυξη παιδαγωγικών και πολιτιστικών ανταλλαγών μεταξύ των δύο πανεπιστημίων.

Περισσότερες πληροφορίες
Γραφείο Εισδοχής Φοιτητών τηλ. 00357 – 22713000 ή email:  info@euc.ac.cy 
http://www.euc.ac.cy

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook