Στην διάρκεια της νύχτας η μεταφορά τους από το νησί 

Με  ειδική ναύλωση πλοίου γίνεται  η μεταφορά των 52 μεταναστών από την Γαύδο καθώς δεν ήταν δυνατόν να επιβιβαστούν στο κανονικό δρομολόγιο αφού δεν έχουν γίνει τα αναγκαία τέστ για κορωνοιό.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες και οι 52 επιβιβάστηκαν στο «Δασκαλογιάννης» το οποίο αναμένεται να καταπλεύσει μετά τα μεσάνυχτα στο λιμάνι των Σφακίων.

Στην συνέχεια oi 39 άντρες, οι 9 γυναίκες και τα 4 παιδιά, θα επιβιβαστούν σε λεωφορείο και τις πρώτες πρωινές ώρες αναμένεται να φτάσουν στο κλειστό κολυμβητήριο Ακρωτηρίου όπου και θα φιλοξενηθούν, για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί.

Να σημειωθεί πως ο συγκεκριμένος χώρος είναι ήδη «έτοιμος» καθώς  εκεί είχαν διαμείνει οι μετανάστες που είχαν «βγεί» στην  Παλαιόχωρα, από τους οποίους οι τελευταίοι 13 επιβιβάστηκαν το βράδυ της Δευτέρας στο πλοίο της γραμμής με προορισμό τον Πειραιά.

Όπως είπε η αντιδήμαρχος Χανίων Ελένη Ζερβουδάκη στο Flashnews.gr, πρόκειται για 13 ανήλικους οι οποίοι μετά από συνεννόηση με το Υπουργείο μεταναστευτικής πολιτικής μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Σούδας προκειμένου να επιβιβαστούν στο πλοίο.

Σε ότι αφορά στους νέους μετανάστες που θα διαμείνουν στο κλειστό κολυμβητήριο, η κα Ζερβουδάκη επεσήμανε πως παρά του ότι ο Δήμος Χανίων δεν είναι αρμόδιος, θα αναλάβει και πάλι την ευθύνη της φιλοξενίας αυτών των ανθρώπων.