Την πρόταση της δημοτικής αρχής, για την δημιουργία δύο δωρεάν λεωφορειακών γραμμών (Αμμούδι – Σταυρός), είχε την ευκαιρία να συζητήσει σήμερα, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, με τους εκπροσώπους του ΚΤΕΛ Ηρακλείου – Λασιθίου. 

“ Η δρομολόγηση σε τακτά χρονικά διαστήματα (15΄- 20΄) μικρών λεωφορείων μέσα στην πόλη, αναμένεται να βελτιώσει την συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση των δημοτών, και αποβλέπει στην μείωση της χρήσης του Ι.Χ, σε συνδυασμό με την μετακίνηση με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, κατά την συνάντηση, επαναβεβαίωσε την βούληση της δημοτικής αρχής, για την λειτουργία της αστικής συγκοινωνίας την επόμενη περίοδο, εφόσον το επιτρέψουν τα οικονομικά του Δήμου, δεδομένου ότι υπάρχει νομικό πλαίσιο και υλοποίηση ανάλογης δράσης στο Ηράκλειο.

Μάλιστα σε σχετική δήλωση του, ανέφερε : “ Θεωρώ ότι πρόκειται για ένα βασικό έργο που επηρεάζει άμεσα την ποιότητα ζωής των δημοτών και για τον λόγο αυτό, επεδίωξα την συνάντηση με τους εκπροσώπους του ΚΤΕΛ Ηρακλείου – Λασιθίου, προκειμένου να να εξετάσουμε από κοινού τον τρόπο και το κόστος λειτουργίας της αστικής συγκοινωνίας, ώστε να διαμορφωθεί σχετική πρόταση, η οποία αρμοδίως θα υποβληθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο για να εγκριθεί και να διασφαλιστεί η χρηματοδότηση των γραμμών”.

Ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ κ. Μανόλης Χαχλιούτης, ο αντιπρόεδρος κ. Καρπαθιωτάκης Νίκος και ο Γενικός Δ/ντης κ. Χαλεπάκης Γιώργος, δεσμεύτηκαν για την σύνταξη και κατάθεση στο Δ.Σ εισηγητικής πρότασης, ενώ ενημέρωσαν ότι το ΚΤΕΛ είναι έτοιμο για την ανανέωση του αστικού λεωφορείου, μ΄ ένα νεότερο όχημα είκοσι (20) θέσεων, που αναμφισβήτητα θα είναι πιο ευέλικτο στις μετακινήσεις του μέσα στην πόλη, ιδιαίτερα κατά την θερινή περίοδο.

“Αποτελεί, αδήριτη ανάγκη – όπως επεσήμανε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου – να ενθαρρύνουμε τους πολίτες να χρησιμοποιούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και έμπρακτα τους βοηθάμε να χρησιμοποιήσουν την Αστική Συγκοινωνία για τις μετακινήσεις τους μέσα στην πόλη, εντελώς δωρεάν. Πρόκειται για τον πλέον οικονομικό και βιώσιμο τρόπο μετακίνησης, τόσο περιβαλλοντικά όσο και από την πλευρά του σεβασμού στον συνάνθρωπο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook