Εκμεταλλεύτηκαν ένα «παραθυράκι» του νόμου

Πάνω από 3.000 είναι οι κροίσοι της Αυστραλίας που μπόρεσαν να πάρουν το οικονομικό βοήθημα που δίνει η κυβέρνηση σε όποιον είδε την καριέρα του να πλήττεται λόγω πανδημίας.

Ο πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον ανακοίνωσε το επίδομα τον Μάιο, όταν ο κορονοϊός χτύπησε δυνατά την Αυστραλία.

Το βοήθημα των 1.115 δολαρίων Αυστραλίας ανά δεκαπενθήμερο θα δινόταν υποτίθεται σε όσους έχασαν τη δουλειά τους ως αποτέλεσμα της Covid-19 και χρειαζόταν οικονομική ενίσχυση.

Εξαιτίας όμως μιας «τρύπας» στο σύστημα, μπόρεσαν να το πάρουν ακόμα και άνθρωποι με μεγάλα πορτοφόλια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που κατάφερε να εξασφαλίσουν οι «Canberra Times», 3.600 εκατομμυριούχοι έκαναν χρήση του βοηθήματος. Κι αυτό γιατί ο μόνος όρος ήταν να μην έχεις δουλειά, έστω κι αν έχεις στο όνομά σου σπίτια, αυτοκίνητα, γιοτ, ακόμα και καταθέσεις εκατομμυρίων.

Το θέμα έγινε γνωστό στη χώρα, προκάλεσε σάλο και η κυβέρνηση τρέχει τώρα να επαναφέρει τα περιουσιακά κριτήρια στο βοήθημα που πήραν 800.000 πολίτες.

Όπως δήλωσε η υπουργός Κοινωνικών Υπηρεσιών, Anne Ruston, το επίδομα αποκτά άμεσα κοινωνικό χαρακτήρα, κάτι που σημαίνει πως όποιος έχει σημαντικά περιουσιακά στοιχεία στο όνομά του «να χρησιμοποιεί τα δικά του μέσα για να ανταποκρίνεται στις ανάγκες διαβίωσης πριν φωνάξει τους φορολογουμένους για βοήθεια».

Τουλάχιστον 37.000 είναι οι άνθρωποι που δεν θα το δικαιούνται πια, μεταξύ αυτών και 3.600 με περιουσία άνω του 1 εκατομμυρίου…

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook