Ο προϋπολογισμός της μελέτης του έργου χωρίς Φ.Π.Α. είναι 8.970.000 ευρώ και της σύμβασης 4.763.391,80 ευρώ. Το έργο έχει χρονοδιάγραμμα υλοποίησης 30 μήνες και είναι από τα μεταφερόμενα του «ΦΟΙΛΟΔΗΜΟΥ» στο πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων (Δ.Ε.Υ.Α.Χ.) σας ενημερώνει ότι σήμερα Τρίτη  22 Σεπτεμβρίου 2020,  ο Δήμαρχος Χανίων κ. Παναγιώτης Σημανδηράκης και η Πρόεδρος του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α. Χ  κ. Χρυσούλα Χατζηδάκη, συνοδευόμενοι από το  Γενικό Διευθυντή της Επιχείρησης Κώστα Στεργιάννη, τα στελέχη της τεχνικής υπηρεσίας και εκπρόσωπο του αναδόχου υπεργολάβο της εταιρείας με την επωνυμία ΥΠΟΔΟΜΗ Α.Τ.Ε.Ε. πραγματοποίησαν επίσκεψη στη Δημοτική Ενότητα Ακρωτηρίου και συγκεκριμένα στις περιοχές Χωραφάκια, Τερσανάς,  και Σταυρός  με αφορμή την εκτέλεση των εργασιών του έργου με τίτλο: «ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ Δ.Ε. ΑΚΡΩΤΗΡΙΟΥ ΠΕΡΙΟΧΗ ΧΩΡΑΦΑΚΙΑ – ΣΤΑΥΡΟΣ ΥΠΟΕΡΓΟ ΔΙΚΤΥΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ». 

Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή δικτύων αποχέτευσης ακαθάρτων συνολικού μήκους περίπου  46,5 χιλιομέτρων και τη μεταφορά τους στην εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων στο Κουμπελή. Σε άλλο υποέργο προβλέπεται η κατασκευή δύο κεντρικών και δύο τοπικών αντλιοστασίων. Παράλληλα θα εκτελούνται υπό-έργα για τις απαραίτητες αρχαιολογικές έρευνες και εργασίες και η σύνδεση με το Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε.) των αντλιοστασίων. 

Ο προϋπολογισμός της μελέτης του έργου χωρίς Φ.Π.Α. είναι 8.970.000 ευρώ και της σύμβασης 4.763.391,80 ευρώ. Το έργο έχει χρονοδιάγραμμα υλοποίησης 30 μήνες και είναι από τα μεταφερόμενα του «ΦΟΙΛΟΔΗΜΟΥ» στο πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ».

Κατά την επίσκεψη του ο Δήμαρχος Χανίων κ. Παναγιώτης Σημανδηράκης δήλωσε:

«Ως δημοτική αρχή συνεχίζουμε να εκτελούμε βασικά έργα υποδομών, που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των δημοτών και συμβάλλουν στην ανάπτυξη του δήμου Χανίων. Το έργο που σας παρουσιάζουμε σήμερα, θα ωφελήσει τους κατοίκους της Δ.Ε. Ακρωτηρίου και συγκεκριμένα τις περιοχές Τερσανάς, Χωραφάκια και Σταυρός, τις υφιστάμενες ξενοδοχειακές μονάδες, τις επιχειρήσεις εστίασης και αναψυχής και τους υπό ανάπτυξη οικοδομικούς συνεταιρισμούς που πλέον θα έχουν πρόσβαση σε αποχέτευση. Με αυτό το έργο αποχέτευσης ακαθάρτων προστατεύουμε τον κόλπο των Χανίων και τους υγροτόπους της περιοχής από τη ρύπανση με κυρίως αστικά λύματα. Σκοπός μας είναι η στήριξη των τοπικών κοινοτήτων και στο σχεδιασμό του Δήμου Χανίων προβλέπονται  νέες υποδομές, νέα έργα για να είναι η πόλη μας ασφαλής και βιώσιμη για όλους τους πολίτες».   

Ενώ η Πρόεδρος του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α. Χανίων κ. Χρυσούλα Χατζηδάκη δήλωσε:

«Το έργο αποχέτευσης ακαθάρτων περιλαμβάνει 46,5 χιλιόμετρα αγωγών και συμπεριλαμβάνει μια σειρά  παράλληλων έργων, που θα ωφελήσουν τους κατοίκους και τις επιχειρήσεις των ραγδαία αναπτυσσόμενων περιοχών του Τερσανά, του Σταυρού και των Χωραφακίων αφού πλέον θα μπορούν να συνδεθούν στο δίκτυο αποχέτευσης. Επιπλέον το έργο συμβάλλει, στη βελτίωση του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής και κατ επέκταση των αναπτυξιακών προοπτικών της. Η Δ.Ε.Υ.Α.Χ. διαχειρίζεται εργολαβίες, που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι»  και διεκδικεί νέες χρηματοδοτήσεις, στο πλαίσιο του προγράμματος «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ», ωριμάζοντας νέες μελέτες. Στη Δημοτική Ενότητα Ακρωτηρίου έχει ήδη υλοποιηθεί, μεγάλο μέρος του δικτύου συλλογής και μεταφοράς λυμάτων στις περιοχές: Κουνουπιδιανά, Καλαθάς, Κορακιές, Πιθάρι, Αρώνι. Επόμενος στόχος είναι η χρηματοδότηση και υλοποίηση του έργου αποχέτευσης των ακαθάρτων στις περιοχές: Στέρνες, Παζινός, Αργουλιδές, και Καμπάνι”. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook