Την ανησυχία των ΗΠΑ σχετικά με τη λειτουργία του κράτους δικαίου και της ελευθερίας του Τύπου στην ΠΓΔΜ εξέφρασε ο βοηθός υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τόμας Κάντριμαν, στη συνάντηση που είχε χθες το απόγευμα στα Σκόπια με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι.

Ο κ. Κάντριμαν πρόσθεσε ότι οι ανησυχίες αυτές των ΗΠΑ συμπεριλαμβάνονται και στην ετήσια έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τις ανθρώπινες ελευθερίες στην ΠΓΔΜ και στις εκθέσεις της Ε.Ε για την πρόοδο της χώρας και συμπλήρωσε ότι δεν ήρθε στα Σκόπια «για να προειδοποιήσει κάποιον».

Σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών στην ΠΓΔΜ, λόγω της πολιτικής κρίσης που έχει ξεσπάσει στη χώρα με την αποχώρηση της αντιπολίτευσης από τη Βουλή, ο κ. Κάντριμαν είπε ότι αυτό είναι εσωτερικό πολιτικό θέμα της χώρας. Πρόσθεσε ότι αναμένει από τους πολιτικούς ηγέτες της ΠΓΔΜ να αντιμετωπίσουν υπεύθυνα το ζήτημα αυτό.

Ακόμη ο κ. Κάντριμαν ανέφερε ότι στη συνάντηση εξετάσθηκε η ατζέντα κατά την επικείμενη επίσκεψη του κ. Γκρούεφσκι στην Ουάσιγκτον.

Ο κ. Γκρούεφσκι αναμένεται να μεταβεί στην Ουάσιγκτον στις 16 Φεβρουαρίου, όπου θα έχει συναντήσεις με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν και την υπουργό Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον.

ΑΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook