Ποδηλάτρεις στο πλαίσιο δράσης για την Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο κατέβηκαν στο κέντρο με τα ποδήλατά τους, γιορτάζοντας παράλληλα και τα 16 χρόνια παρουσίας τους ως συλλογικότητας

Το μήνυμα για μια πόλη πιο φιλική στα ποδήλατα και τον πεζό, με όσο το δυνατόν λιγότερη χρήση των αυτοκινήτων, έστειλαν για μια ακόμα χρονιά οι Ποδηλάτρεις, σήμερα Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο.

Τα ποδήλατα στην αρχή της Χάληδων σηματοδοτούσαν το κάλεσμα προς τη δημοτική αρχή να δημιουργήσει επιτέλους ποδηλατόδρομους στην πόλη και προς τους πολίτες να επιχειρήσουν μια συνολική αλλαγή νοοτροπίας με μεγαλύτερο σεβασμό στον πεζό και τον ποδηλάτη.

Παράλληλα σήμερα οι Ποδηλάτρεις γιόρταζαν και τα 16 χρόνια παρουσίας τους στα Χανιά, σχολιάζοντας ότι δυστυχώς λίγα είναι αυτά που έχουν αλλάξει όλο αυτό το χρονικό διάστημα.

Όπως ανέφερε το μέλος της συλλογικότητας Ποδηλάτρεις, Σοφία Γαροφαλάκη:

“Γιορτάζουμε σήμερα 16 χρόνια από τότε που δημιουργήθηκε η συλλογικότητα. Πάγιο αίτημα είναι να υπάρξουν ποδηλατόδρομοι για την ασφαλή μετακίνηση όλων των πολιτών στα Χανιά με τα ποδήλατά τους. Επίσης, είναι η πανευρωπαϊκή ημέρα χωρίς αυτοκίνητο, οπότε θέλουμε όλοι οι πολίτες να μπορούν να χρησιμοποιούντα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, για να έχουμε μια πιο φιλική πόλη για τα ποδήλατα, αλλά αυτό δε γίνεται γιατί οι ποδηλατόδρομοι που επιθυμούμε να έχουμε είναι στα χαρτιά και στην πράξη δεν είναι στους δρόμους.

Επίσης όλα αυτά τα χρόνια έχουν αλλάξει ελάχιστα πράγματα στη νοοτροπία. Οι οδηγοί δεν έχουν συνηθίσει την παρουσία των ποδηλατών αν και με την κρίση και τον κορωνοϊό έχουν αυξηθεί πάρα πολύ τα ποδήλατα και είναι ευχάριστο, αλλά χρειάζεται ακόμα να γίνει πολύ δουλειά και στα σχολεία και να υπάρχει και καλύτερη οδηγκή συμπεριφορά των οδηγών ως προς τους ποδηλάτες. 

Στο Ρέθυμνο έχουν γίνει πολλά για τη μετακίνηση με ποδήλατο και στα ηλεκτρικά λεωφορειάκια και θα ήταν καλό ο δικός μας δήμαρχος να ακολουθήσει τα χνάρια του δημάρχου Ρεθύμνου”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook